Παιδεία

Ξεκίνησαν οι ενστάσεις αναπληρωτών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Ξεκίνησαν οι ενστάσεις αναπληρωτών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ξεκίνησαν οι ενστάσεις αναπληρωτών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης
Ξεκίνησαν οι ενστάσεις αναπληρωτών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ξεκίνησε η υποβολή ενστάσεων κατά της τροποποίησης των πινάκων αναπληρωτών εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης σχολ. έτους 2015-2016 σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας κάνει γνωστό ότι μετά η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών των κλάδων ΠΕ70-Δασκάλων και ΠΕ60-Νηπιαγωγών διετούς φοιτήσεως, με μόρια προϋπηρεσίας ή/και μόρια επιτυχίας από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ στον οικείο κλάδο,οι οποίοι δεν είχαν ενταχθεί στους οριστικούς πίνακες αναπληρωτών σχολικού έτους 2015-16, και του ελέγχου των σχετικών δικαιολογητικών, καταρτίστηκαν προσωρινοί πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών σχολικού έτους 2015-2016 κλάδων ΠΕ70-Δασκάλων και ΠΕ60-Νηπιαγωγών, οι οποίοι και αναρτώνται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης (Ο.Π.ΣΥ.Δ.) του Υπουργείου (με ημ/νία ανάρτησης 07-01-2016), ξεκινούν οι ενστάσεις.

Συγκεκριμένα, αναρτώνται:
- προσωρινοί Πίνακες Αναπληρωτών Α/θμιας με μόρια, οι οποίοι περιλαμβάνουν τους εκπ/κούς που έχουν μόρια προϋπηρεσίας μέχρι και τις 30-06-2010 ή μεταγενέστερα της 01-09-2012 ή/και μόρια επιτυχίας σε έναν από τους δύο τελευταίους διαγωνισμούς εκπ/κών του Α.Σ.Ε.Π. και - προσωρινοί Πίνακες Αναπληρωτών Α/θμιας χωρίς μόρια, οι οποίοι περιλαμβάνουν τους εκπ/κούς με μηδενική προϋπηρεσία και άνευ μορίων επιτυχίας σε έναν από τους δύο τελευταίους διαγωνισμούς εκπ/κών του Α.Σ.Ε.Π..

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Βάσει των υφιστάμενων διατάξεων προσφερθείσα προϋπηρεσία κατά το χρονικό διάστημα 01-07-2010 έως και 31-08-2012 δεν λαμβάνεται υπόψη στους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών.

Ετσι καλούνται οι εκπ/κοί κλάδων ΠΕ70-Δασκάλων και ΠΕ60-Νηπιαγωγών, που υπέβαλαν αίτηση Υπουργική Απόφαση πρόσκλησης υποψηφίων, να ελέγξουν ενδελεχώς τους αναρτημένους πίνακες του κλάδου τους. Σε περίπτωση, δε, που διαπιστώσουν τυχόν λάθη ή παραλείψεις επί των αναρτημένων στοιχείων οφείλουν να υποβάλουν ένσταση κατά των πινάκων αυτών, αποκλειστικά την Παρασκευή 08-01-2016 και ώρα έως τις 11:00 το πρωί, σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σημειώνεται ότι θα παραλαμβάνονται ενστάσεις μόνο από εκπ/κούς που υπέβαλαν αίτηση βάσει της σχετικής Υ.Α. εντός της ορισθείσας προθεσμίας (από τις 29-12-2015 έως τις 31-12-2015) και που αφορούν αποκλειστικά και μόνο
α) στην ένταξη στους ανωτέρω πίνακες,
β) στην αλλαγή της σειράς κατάταξης, ήτοι για θέματα που έχουν να κάνουν με μόρια τελευταίου και προτελευταίου διαγωνισμού ΑΣΕΠ, μόρια προϋπηρεσίας, εκπλήρωση στρατιωτικών υποχρεώσεων, βαθμό και ημερομηνία κτήσης Πτυχίου, Μεσογειακή Αναιμία, Σκλήρυνση κατά Πλάκας και την ιδιότητα πολυτεκνίας και
γ) στην ιδιότητα της τριτεκνίας

Οι εν λόγω ενστάσεις θα αποστέλλονται υποχρεωτικά από τις οικείες Διευθύνσεις Π.Ε. μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email Α/θμιας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ) ή μέσω τηλεομοιοτυπίας (fax Α/θμιας : 210 3442582) στην Κ.Υ. του ΥΠ.Π.Ε.Θ. με όλα τα συνημμένα σχετικά έγγραφα που υποβάλλονται από τους υποψηφίους που υπέβαλαν ένσταση. Σε κάθε περίπτωση – και προκειμένου να αποφευχθούν παραλείψεις ή λάθη – θα πρέπει να υπάρχει σχετική τηλεφωνική επικοινωνία με την Υπηρεσία μας για την πιστοποίηση παραλαβής των δικαιολογητικών. Σημειώνεται, δε, ότι οι ενστάσεις θα πρέπει να έχουν αποσταλεί από τις Δ/νσεις Π.Ε. προς την Κ.Υ. το αργότερο έως την Παρασκευή 08-01-2016 και ώρα 11:30.

Επισημαίνεται ότι δεν θα παραλαμβάνονται από τις Διευθύνσεις Π.Ε. ενστάσεις για θέματα που δεν αφορούν στην κατάρτιση/κατάταξη στους οικείους πίνακες αναπληρωτών, όπως π.χ. η προϋπηρεσία των σχολ. ετών 2010-2011 και 2011-12, πιστοποιητικά γλωσσομάθειας και γνώσης Η/Υ κτλ.