Παιχνίδια Εξουσίας

Κασσελάκης: Δικαιώνει το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο - Ο ΣΥΡΙΖΑ του 15 δεν υπάρχει πιά

Κασσελάκης: Δικαιώνει το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο - Ο ΣΥΡΙΖΑ του 15 δεν υπάρχει πιά
Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμά ότι δεν μπορεί να υπάρχει σχέση καλής γειτονίας με την Τουρκία αν η Άγκυρα δεν αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Ποντίων.

Για τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με το άρθρο-μανιφέστο, με κύρια επιδίωξη να κλείσει τη συζήτηση για την κεντροαριστερά, διαβάσατε (ΕΔΩ) στη στήλη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, όμως, προχώρησε και σε μια ακόμα σημαντική διαπίστωση:

«Ας είμαστε ειλικρινείς για μερικές πραγματικότητες. Ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν θα είναι ο ίδιος με τον ΣΥΡΙΖΑ του 2015 που κέρδισε εν μέσω οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης. Και δεν πρέπει να είναι ο ίδιος -πρέπει να εξελιχθεί στη Σύγχρονη Αριστερά με κυβερνησιμότητα που αρμόζει στην εποχή μας, βασισμένη πάντα στις αξίες της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης. Το 2015 δεν υπάρχει πια».

Δεν γνωρίζουμε, βεβαίως, αν η καταδίκη του ΣΥΡΙΖΑ του 2015 αποτελεί θέση της Κουμουνδούρου- δύσκολο φαίνεται. Άλλο να πει κανείς τα λάθη του 2015 και άλλο ουσιαστικά να καυχηθεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ του 2015 δεν υπάρχει πια. Αν μη τι άλλο, το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο θα μπορεί να αισθάνεται απολύτως δικαιωμένο για την κριτική που έκανε. Και δεν μιλάμε για αυτοκριτική του Στέφανου Κασσελάκη γιατί τότε ο νυν πρόεδρος δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ, αντιθέτως το 2019 δεχόταν -όπως αποκάλυψε μέσω του διευθυντή του πολιτικού του γραφείου- πρόταση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να γίνει υπουργός Ναυτιλίας στην κυβέρνησή του! Το θέμα αφορά τα τότε ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που κάποια από αυτά παραμένουν και σήμερα, αλλά και τον ίδιο τον τέως πρόεδρό του. Σε κάθε περίπτωση ήταν από τα μεγάλα λάθη της Κουμουνδούρου που δεν συζήτησε οργανωμένα την περίοδο εκείνη στα τέσσερα τουλάχιστον πρώτα χρόνια που βρισκόταν στην αντιπολίτευση υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Εντύπωση, πάντως, προκάλεσε και μια ακόμα δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Πως δεν μπορεί να υπάρχει σχέση καλής γειτονίας με την Τουρκία αν η Άγκυρα δεν αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Ποντίων. Αν, δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναγινόταν κυβέρνηση θα έθετε ως προϋπόθεση για σχέση καλής γειτονίας να αναγνωρίσει η Άγκυρα τη γενοκτονία; Σαν δύσκολο μας φαίνεται- δεν ξέρω καν αν αυτό το λέει ο Βελόπουλος! Γιατί είναι άλλο να πιέζεις την Τουρκία όπως και τη διεθνή κοινότητα για την αναγνώριση της γενοκτονίας και άλλο να τη θέτεις ως απαραίτητη προϋπόθεση για καλή γειτονία!