Ο Κασσελακης «κλείνει» τη συζήτηση για την Κεντροαριστερά: Δεν διαπραγματεύομαι με αρχηγούς, θα προσκαλέσω στελέχη

Ο Κασσελακης «κλείνει» τη συζήτηση για την Κεντροαριστερά: Δεν διαπραγματεύομαι με αρχηγούς, θα προσκαλέσω στελέχη
«Θαυμάζω ειδικά τον νέο κόσμο που δραστηριοποιείται στο ΜέΡΑ25 και στην Πλεύση Ελευθερίας. Όπως και σέβομαι την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ζωής Κωνσταντοπούλου», διαμηνύει με άρθρο του στην ΕΦΣΥΝ- Καταστατικό Συνέδριο το φθινόπωρο - Τι πολλαπλά μηνύματα αποστέλλει εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ!

Να κλείσει τη συζήτηση για την ανασύνθεση της κεντροαριστεράς πριν καλά καλά ανοίξει επιδιώκει ο Στέφανος Κασσελάκης με άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» του Σαββατοκύριακου , μέσω του οποίου αποστέλλει συμπυκνωμένα πολλαπλά μηνύματα για την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών!

«Δεν θα μπω σε διαδικασία «διαπραγμάτευσης» με αρχηγούς άλλων κομμάτων. Το δημοκρατικό μέτωπο δεν φτιάχνεται από τα πάνω. Από την κοινωνία την ίδια μπορεί μόνο να φτιαχτεί. Η κοινωνία θα μιλήσει. Η κοινωνία θα ενώσει" διαμηνύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκοντας να προκαταλάβει τις εξελίξεις. Τονίζει, όμως, πως "πέρα από τα έντιμα στελέχη θα προκαλέσω έντιμα, ικανά, προβεβλημένα στελέχη του προοδευτικού χώρου να αναλάβουν ενεργά θέσεις ευθύνης δίπλα μου στη διευρυμένη μορφή".

Αφού σημειώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ «ποτέ δεν θα είναι ο ίδιος με τον ΣΥΡΙΖΑ του 2015» και πως πρέπει να εξελιχθεί στη Σύγχρονη Αριστερά με κυβερνησιμότητα που αρμόζει στην εποχή μας», θέτει πλέον τον πήχη στις ευρωεκλογές όχι στην πρώτη θέση αλλά "στην αλλαγή της «δυναμικής». «Οι συσχετισμοί δεν αλλάζουν σε μια μέρα. Η δυναμική όμως, ναι. Και αυτή η μέρα αλλαγής της δυναμικής των κομμάτων θα είναι η 9η Ιουνίου» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πραγματοποιεί δε νέο άνοιγμα προς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά αυτή τη φορά και προς το ΜέΡΑ25! «Θαυμάζω ειδικά τον νέο κόσμο που δραστηριοποιείται στο ΜέΡΑ25 και στην Πλεύση Ελευθερίας. Όπως και σέβομαι την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ζωής Κωνσταντοπούλου» αναφέρει εκπλήσσοντας.

Διαμηνύει πως δεν πρόκειται να φύγει από τη χώρα (και τον ΣΥΡΙΖΑ), προαναγγέλλοντας Καταστατικό Συνέδριο το φθινόπωρο. Διαμηνύει δε προς τα νυν στελέχη του κόμματος πως «στη νέα δομή δεν υπάρχει κομματική επετηρίδα, μόνο προσφορά και αξιοκρατία».

Κατ΄ ουσίαν το άρθρο αποτελεί «Μανιφέστο» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, με σαφείς στόχους για την προεκλογική περίοδο, αλλά και για το πώς στοχεύει να κινηθεί μετά τις 9 Ιουνίου.