Θα πάει ο Μητσοτάκης στον τελικό του Conference League; - Έχει πρόσκληση από ΟΥΕΦΑ

Θα πάει ο Μητσοτάκης στον τελικό του Conference League; - Έχει πρόσκληση από ΟΥΕΦΑ
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν έχει καλέσει κανέναν πολιτικό στο μέγιστο ποδοσφαιρικό γεγονός της Τετάρτης - Θα πάει Φιλαδέλφεια ο Πέτρος Κόκκαλης

Πρόσκληση από την ΟΥΕΦΑ ώστε να παρακολουθήσει τον τελικό Ολυμπιακός-Φιορεντίνα έχει λάβει ο πρωθυπουργός, όπως έχει λάβει και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της στήλης. Το γεγονός καθιστά ακόμα πιο ενδιαφέρον το ερώτημα που έθεσαν από το πρωί τα "Παιχνίδια Εξουσίας" αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί στα επίσημα της Νέας Φιλαδέλφειας ή θα επιλέξει να μην απουσιάζει από τη μεγαλύτερη στιγμή του Ελληνικού ποδοσφαίρου στον αιώνα που διανύουμε σε συλλογικό επίπεδο, με εξαίρεση φυσικά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης βεβαίως και θα παραστεί, είναι άλλωστε ο θεσμικός υπεύθυνος για το ποδόσφαιρο στη χώρα μας. Η πρόσκληση από την ΟΥΕΦΑ καθιστά ακόμα πιο ενδιαφέρον το τι θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός!

Τι έγραψαν το πρωί τα "Παιχνίδια Εξουσίας"

Ο τελικός του Conference League στη Νέα Φιλαδέλφεια την προσεχή Τετάρτη είναι ασφαλώς το μεγαλύτερο γεγονός του ελληνικού αθλητισμού σε ομαδικό επίπεδο το 2024 και βεβαίως η πιο μεγάλη στιγμή της ιστορίας του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού που ετοιμάζεται να γιορτάσει τα εκατό χρόνια από την ίδρυσή του. Ερώτημα αποτελεί αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιλέξει να παρακολουθήσει τον τελικό της ελληνικής Ομάδας ή όχι.

Από τη μια ο πρωθυπουργός, που είχε υποσχεθεί πως θα παρακολουθούσε τον τελικό του μπάσκετ στο Βερολίνο αν περνούσαν και οι δυο ελληνικές ομάδες ενώ είναι και οπαδός του Ολυμπιακού, δεν μπορεί να λείπει από τον μεγάλο αυτό τελικό.

Από την άλλη ενδεχομένως να φοβάται τυχόν αποδοκιμασίες στο πρόσωπό του από τους φιλάθλους, πολύ περισσότερο καθώς η κυβέρνησή του (όπως πιστεύουν στον Πειραιά) πολέμησε τον Ολυμπιακό και επέτρεψε σε ένα ελεγχόμενο θεσμικό σύστημα του ποδοσφαίρου να δουλέψει για τους αντιπάλους του.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο πρόεδρός του Βαγγέλης Μαρινάκης που με τη δική του επιμονή και τις κινήσεις του μια τελείως χαμένη χρονιά ενδέχεται να μετατραπεί την Τετάρτη στην πιο ένδοξη της ιστορίας, δεν προσκαλούν κανένα κυβερνητικό και πολιτικό στέλεχος στον τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ο μόνος που θεσμικά θα δώσει το παρόν είναι ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, που στον Πειραιά δεν θέλουν να τον ...βλέπουν! Στο κλίμα αυτό έχει όντως ενδιαφέρον αν θα παρακολουθήσει ο πρωθυπουργός το μεγάλο τελικό ή όχι!