Κανείς «πράσινος» δεν βγήκε ευρωβουλευτής από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ! -Τέλος εποχής

Κανείς «πράσινος» δεν βγήκε ευρωβουλευτής από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ! -Τέλος εποχής
Το δίλημμα Κυριάκου: Μένει «κέντρο» και «συνεισφέρει» να γίνει εναλλακτικός πήχης η κεντροδεξιά ή καλύπτει και το χώρο της ακροδεξιάς και αφήνει κενό το «κέντρο»;

Ήρθε το τέλος εποχής;

Κανείς προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ δεν κατόρθωσε να εκλεγεί ως υποψήφιος με το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας!

Ούτε καν ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, που λογικά τον «έφαγε» η υποψηφιότητα και δεύτερου υποψηφίου από τη μειονότητα, του Φρέντι Μπελέρη, προκειμένου να ικανοποιηθεί η ακροδεξιά πτέρυγα και η Εκκλησία.

Και φυσικά ούτε λόγος για άλλους πρώην «πράσινους» υποψηφίους, όπως η πρώην υπουργός Έφη Χριστοφιλοπούλου, ο πρώην διπλωματικός σύμβουλος του Νίκου Ανδρουλάκη καθηγητής Σωτήρης Σέρμπος και ο πρώην εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Καρανικόλας.

Η μεγάλη αποχή και το ρεκόρ αρνητικών ψήφων στην ιστορία της ΝΔ σημαίνει ότι η «γαλάζια» κομματική βάση που απέμεινε και προσήλθε στις κάλπες, καταψήφισε τους πρώην «πράσινους» υποψηφίους στέλνοντας το μήνυμα πως είναι ανεπιθύμητοι στη «γαλάζια» παράταξη. Το πιθανότερο, βεβαίως, είναι οι περισσότεροι να αξιοποιηθούν σε κυβερνητικές ή κρατικές θέσεις από τον πρωθυπουργό, ωστόσο πρώην ή νυν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη μάλλον θα το σκεφτούν αρκετά πριν θέσουν ξανά υποψηφιότητα με τη Νέα Δημοκρατία!

Απομένει, βεβαίως, να φανεί τι θα πράξει και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα μείνει στον πολιτικό χώρο του «κέντρου», αλά Μακρόν, «συνεισφέροντας» να καταστεί η ακροδεξιά ο εναλλακτικός πολιτικός πόλος στη Νέα Δημοκρατία ή θα επιδιώξει να καλύψει και τον πολιτικό χώρο της ακροδεξιάς αφήνοντας ακάλυπτο το χώρο του «κέντρου»;

Ο επικείμενος ανασχηματισμός θα μας δείξει, έστω και εν μέρει, το δρόμο που θα επιλέξει στο εξής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.