Οι... Χρησμοί των Δελφών - Η δικαίωση του Αλέξη Τσίπρα

Οι... Χρησμοί των Δελφών - Η δικαίωση του Αλέξη Τσίπρα
Όταν ο τέως πρόεδρος διεμήνυε ότι πρέπει να επανισσοροπήσει το πολιτικό σύστημα και προέβλεπε πως «ο κ. Μητσοτάκης τρέχει σε έναν αγώνα στίβου μόνος του, χωρίς αντίπαλο, και κινδυνεύει να βγει δεύτερος!»

Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών, είχε υποστηρίξει ότι το διακύβευμα των εκλογών είναι να επανισορροπήσει το πολιτικό σύστημα, «δηλαδή να έχουμε μια αξιωματική αντιπολίτευση η οποία θα είναι σε θέση να διεκδικήσει με αξιώσεις την κυβέρνηση, άρα να αξιοποιήσει την ετεροχρονισμένη φθορά της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τις δικές της επιλογές.

»Η εικόνα αυτή τη στιγμή είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης τρέχει σε έναν αγώνα στίβου μόνος του, χωρίς αντίπαλο, και κινδυνεύει να βγει δεύτερος. Αυτό οφείλει να το αξιοποιήσει κυρίως η αξιωματική αντιπολίτευση».

Στη συνέχεια, σχολίασε ότι «σε αυτές τις ευρωεκλογές κινδυνεύουμε να έχουμε μια εικόνα φοιτητικών εκλογών, που όλοι θα έχουν χάσει και όλοι θα λένε ότι κέρδισαν. Δεν είναι εύκολο για τον κ. Μητσοτάκη να τρέχει με αντίπαλο τον κανένα και να τον κερδίσει ο "κανένας"».

«Αν το ποσοστό που έχει καταγράψει ο κ. Μητσοτάκης είναι πολύ πιο χαμηλό από τις εθνικές εκλογές, θα έχει πρόβλημα.

»Νομίζω ότι αυτός είναι ένας κίνδυνος για τον κ. Μητσοτάκη, αλλά ταυτόχρονα μια ευκαιρία για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για το πολιτικό σύστημα να επανισορροπήσει» είχε επισημάνει χαρακτηριστικά, ενώ τόνιζε: «Το να θεωρείς ότι είσαι μόνος σου είναι η μεγαλύτερη αλαζονεία.

»Η Αριστερά πρέπει να επαναπροσεγγίσει τα οράματα και τις αξίες της πολιτικής, να δώσει νόημα στην πολιτική και όχι μόνο στην επικοινωνία, και να αντιμετωπίσει το κρίσιμο αίσθημα της ανασφάλειας και του φόβου».