Παιχνίδια Εξουσίας

Η Συμφωνία των Πρεσπών, ο Στέφανος και η Ζωή

Η Συμφωνία των Πρεσπών, ο Στέφανος και η Ζωή
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας δεν κουράζεται να δηλώνει πως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εξαγοράστηκαν προκειμένου να ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών!

Πολύ τα μπερδεύουν τα πράγματα στην Κουμουνδούρου. Πάρτε για παράδειγμα τη Συμφωνία των Πρεσπών για την οποία ο Στέφανος Κασσελάκης, ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συχνά-πυκνά επαίρεται.

-Μετέβη στην εκδήλωση του Ινστιτούτου του Αλέξη Τσίπρα, φωτογραφήθηκε και ...έφυγε για να παραχωρήσει συνέντευξη στην τηλεόραση του Αντέννα. Επικαλούμενος τη συνέντευξη αποχώρησε χωρίς να ακούσει τους δυο υπουργούς Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και Νικολά Ντιμιτρόφ που εργάστηκαν με μεγάλο κόστος για τη Συμφωνία των Πρεσπών ή, έστω να ακούσει τους τότε πρωθυπουργούς Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ. Αξίζει να σημειωθεί ότι και από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έφυγε μετά τη συνεδρίαση, επικαλούμενος συνέντευξη, αυτή τη φορά στο ΜEGA.

-Προτείνει συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ- Πλεύσης Ελευθερίας, αποκλείοντας τη Νέα Αριστερά, την οποία δεν διστάζει να την αποκαλεί «μόρφωμα» (!), να της δίνει δηλαδή ...ακροδεξιά χαρακτηριστικά! Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας όμως δεν ασκεί πολιτική κριτική στη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως πράττει πχ το ΠΑΣΟΚ. Τονίζει σε κάθε της αναφορά πως η Συμφωνία των Πρεσπών ήρθε έτοιμη από τις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ελλάδα Τσίπρας και Κοτζιάς απλώς έβαλαν την υπογραφή τους, ενώ για να περάσει από τη Βουλή εξαγοράστηκαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Επ΄ αυτού μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την παραμικρή αντίδραση, με αποτέλεσμα να αναρωτιέσαι (και σωστά) για το τι ακριβώς συμβαίνει!

Κατά τα λοιπά η υπερηφάνεια της ηγεσίας της Κουμουνδούρου για τη Συμφωνία των Πρεσπών ...περισσεύει!