Αλέξης: Και τώρα παρεμβάσεις (και) για τα εσωτερικά -Τι μοντέλο προκρίνει για την κεντροαριστερά

Αλέξης: Και τώρα παρεμβάσεις (και) για τα εσωτερικά -Τι μοντέλο προκρίνει για την κεντροαριστερά
Έριξε το σπόρο με την εκδήλωση του Ινστιτούτου και την ομιλία του, τώρα ξεκινά το ...πότισμα!- Ταξίδια σε Στρασβούργο και την Κωνσταντινούπολη.

Ένα κόμμα- ομοσπονδία προκρίνει ο Αλέξης Τσίπρας ως την απάντηση της ελληνικής προοδευτικής παράταξης στην κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη ενόψει των εθνικών εκλογών όποτε και αν αυτές διεξαχθούν.

Τα «Παιχνίδια Εξουσίας» σας έχουν ενημερώσει σχετικά (ΕΔΩ), καθώς η τοποθέτησή του για ενιαία ομάδα σοσιαλιστών, πρασίνων και αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο ισχύει ως πολιτική κατεύθυνση και για τη χώρα μας.

Ο Αλέξης Τσίπρας τάσσεται ουσιαστικά υπέρ ενός κόμματος-ομοσπονδίας, με τα νυν κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά να μην διαλύονται, να εξακολουθούν να υπάρχουν, αλλά να μην κατεβαίνουν στις εκλογές. Στις εκλογές θα κατέβει το κόμμα που θα δημιουργηθεί από υπάρχοντα κόμματα και από τις χιλιάδες ανθρώπους της παράταξης που νοιώθουν ότι τα κόμματα αυτά δεν τους εκπροσωπούν ούτε το καθένα μόνο του μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη.

Ο τέως πρωθυπουργός, πάντως, με το πρώτο Συνέδριο του Ινστιτούτου του δεν έριξε μια ...στρακαστρούκα, αποποιούμενος των ευθυνών του για τον πολιτικό χώρο του οποίου αποτελεί τον ιστορικό του ηγέτη. Κάθε άλλο!

Ο Αλέξης Τσίπρας, από τη στιγμή που πέρασαν οι ευρωεκλογές, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα τοποθετείται όλο και πιο καθαρά για στρατηγικά θέματα της χώρας, αλλά και για την νικηφόρα προοπτική της προοδευτικής παράταξης, με τις δημόσιες εμφανίσεις του κυρίως μετά τις ευρωεκλογές να πυκνώνουν.

Την Κυριακή, πάντως, αναχωρεί για το Στρασβούργο, όπου θα συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενώ στις 29 Ιουνίου, προσκεκλημένος της οικογένειας του τούρκου μεγαλοεπιχειρηματία Κοτς θα μιλήσει στην Κωνσταντινούπολη στην ετήσια μεγάλη εκδήλωση προς τους αποφοίτους του ιδιωτικού Πανεπιστημίου της γειτονικής χώρας που ανήκει στη συγκεκριμένη οικογένεια. Ο Κοτς (τον οποίο κάποιοι στην Ελλάδα εδώ και χρόνια αποκαλούν …Τούρκο Βαρδινογιάννη) έχει επίσης σε μεγάλη εκτίμηση τον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο μάλιστα είχε επισκεφτεί στο μέγαρο Μαξίμου το διάστημα της πρωθυπουργίας του, ενώ ήταν από τους πρώτους που του είχαν τηλεφωνήσει μετά τις εκλογές του 2023, όταν υπόβαλε την παραίτησή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ! Είναι σαφές πως ο τέως πρωθυπουργός, πέραν των επαφών που θα έχει στην Πόλη, θα μιλήσει και για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων...