Ο Ξεκαλάκης υπέρ της μεγάλης προοδευτικής παράταξης

Ο Ξεκαλάκης υπέρ της μεγάλης προοδευτικής παράταξης
Γιατί σιωπά ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη και γιατί η ανάρτησή του τα λέει (σχεδόν) όλα!

Ο Στέφανος Ξεκαλάκης υπήρξε ένας στενότατος συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη και γραμματέας του ΠΑΣΟΚ που «κυνηγήθηκε» από τη Φώφη γιατί επέμενε πως το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να καταργηθεί.

Το τελευταίο διάστημα έχει αποστασιοποιηθεί από τα δρώμενα στη Χαριλάου Τρικούπη και έχει επιλέξει τη σιωπή για τις εξελίξεις- ίσως και να μην μιλήσει ούτε την Κυριακή, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Ο Στ. Ξεκαλάκης τάσσεται υπέρ της μεγάλης προοδευτικής παράταξης, κάτι που φαίνεται και από μια (και μόνη) παρέμβασή του με ανάρτηση στο f/b.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΞΕΚΑΛΑΚΗ:

Τον Γενάρη του 2015 ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΟΤΑΜΙ, Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών και ο συνασπισμός Πράσινοι-Δημοκρατική Αριστερά έλαβαν αθροιστικά 3.091.748 ψήφους, ποσοστό 50,02% επί των εγκύρων ψηφοδελτίων.

Πριν μια εβδομάδα ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά, Δημοκράτες, ο Κόσμος και το Πράσινο Κίνημα έλαβαν 1.325.899 ψήφους, ήτοι ποσοστό 33.35%.

Δηλαδή, τα κόμματα του «προοδευτικού τόξου» έχουν απολέσει μέσα σε 9,5 χρόνια το 57,11% της εκλογικής τους επιρροής.

Αυτή η καθοδική τάση είναι πρωτόγνωρη στα χρόνια της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας και αντιστρόφως ανάλογη με την απήχηση των κομμάτων της δεξιάς συντήρησης.

Το αρνητικό αντίκτυπό, αυτής της εξέλιξης, στους πολιτικούς συσχετισμούς και κατ’ επέκταση στο ιδεολογικό πρόσημο των εφαρμοζόμενων πολιτικών, δε θα ήταν διαφορετικό, ακόμα κι αν τα ποσοστά ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ ήταν αντίστροφα, αφού η αθροιστική εκλογική επιρροή του χώρου θα παρέμενε ισχνή.

Το θέμα αυτό θα απασχολήσει τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων του ευρύτερου χώρου;

Θα αναζητήσουμε τα αίτια, για να οδηγηθούμε στις λύσεις ή θα τα κρύψουμε όλα «κάτω απ’ το χαλί» μιας ακόμα, πανομοιότυπης με τις προηγούμενες, περιχαρακωμένης, εσωκομματικής διαμάχης, χαμηλού κοινωνικού ενδιαφέροντος, που θα διεξαχθεί με όρους reality show, αφού θα μπορεί να συμμετέχει όποιος περνάει απέξω απ’ τα εκλογικά κέντρα;

Μέχρι σήμερα, αλλάζαμε απλά αρχηγούς.

Ήρθε η ώρα ν’ αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε και λειτουργούμε, γιατί αλλιώς, για χρόνια πολλά, θα συνεχίσει να κυβερνάει η δεξιά