Πολιτική

Διαμαντοπούλου για εκλογές ΠΑΣΟΚ: Θα προσπαθήσω να συμμετέχω στο να οργανωθεί το πολιτικό πλαίσιο

Διαμαντοπούλου για εκλογές ΠΑΣΟΚ: Θα προσπαθήσω να συμμετέχω στο να οργανωθεί το πολιτικό πλαίσιο Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
Οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ «έχουν μεγάλη σημασία» για τη χώρα, τόνισε η Άννα Διαμαντοπούλου.

Παρέμβαση για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ έκανε η Άννα Διαμαντοπούλου, δηλώνοντας ότι θα προσπαθήσει να συμμετάσχει στο να οργανωθεί το πολιτικό πλαίσιο.

Στις δηλώσεις της δεν θέλησε να απαντήσει ευθέως αν θα είναι υποψήφια στις εσωκομματικές εκλογές και περιορίστηκε να πει ότι μπορεί να συμμετάσχει με πολλαπλούς ρόλους.

«Καλώς γίνονται εσωκομματικές εκλογές, δεν ήταν δυνατόν να μην γίνουν», δήλωσε στο ΕΡΤnews και υπογράμμισε έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα «έπρεπε να οδηγηθούν σε ένα καθαρό αποτέλεσμα ηγεσίας». Αυτές οι εκλογές έχουν «μεγάλη σημασία» για τη χώρα, τόνισε.

«Γιατί η χώρα έχει φτάσει σε μια ασταθή ισορροπία. Ένα κυρίαρχο κόμμα, το οποίο επλήγη σοβαρά στις ευρωεκλογές και η επόμενη ημέρα του δείχνει ότι υπάρχει ένα ρήγμα που το κινεί προς τα Δεξιά», επεσήμανε εξηγώντας αυτή τη θέση της.

«Στη ΝΔ βλέπουμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Το αντίπαλο δέος, το άλλο κόμμα που θα πρέπει να διεκδικήσει τη διακυβέρνηση της χώρας, ο επόμενος αρχηγός θα πρέπει από την πρώτη στιγμή να έχει χαρακτηριστικά πρωθυπουργού. Να μπορεί να αντιμετωπίσει στα ίσα τον σημερινό πρωθυπουργό», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείσα αν την ενδιαφέρει προσωπικά αυτό, απάντησε: «Με ενδιαφέρει πάρα πολύ και από πολλές πλευρές θα προσπαθήσω να συμμετέχω στο να οργανωθεί αυτό το πολιτικό πλαίσιο. Γιατί βλέπω ότι δεν υπάρχει χρόνος και ότι υπάρχει κίνδυνος πολύ γρήγορα και πριν την τριετία να φτάσουμε σε μια διαδικασία πολλών μικρών κομμάτων, τα οποία δεν θα κάνουν κυβέρνηση. Ο καθένας λοιπόν από τη δική του πλευρά νομίζω ότι πρέπει να βοηθήσει. Γι’ αυτό και λέω ότι και με ενδιαφέρει και θα βοηθήσω με όλες τις δυνάμεις που έχω».

Σε ερώτηση με ποιο ρόλο θα βοηθήσει, η Άννα Διαμαντοπούλου απάντησε: «Δεν μπορώ να προσδιορίσω, μπορεί να είναι πολλαπλοί οι ρόλοι με τους οποίους θα συμμετέχω».