ΠΑΣΟΚ: Η μάχη των υποψηφίων για τις υπογραφές -και τις εντυπώσεις

ΠΑΣΟΚ: Η μάχη των υποψηφίων για τις υπογραφές -και τις εντυπώσεις
Το ερώτημα αν θα αποσυρθούν υποψήφιοι και ποιοι, ιδίως μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Άννας Διαμαντοπούλου, παραμένει υπαρκτό στη Χαριλάου Τρικούπη.

Η υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου, που είναι πιθανόν να ανακοινωθεί ακόμα και τη δεύτερη εβδομάδα, ανακατεύει (και πολύ) τις υποψηφιότητες στη Χαριλάου Τρικούπη, αλλά προς το παρόν τουλάχιστον δεν αλλάζει τους σχεδιασμούς των υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Πέραν των συναντήσεων για εξασφάλιση στήριξης στο εσωτερικό του κόμματος προτεραιότητα των επικρατέστερων υποψηφίων είναι μέσω της συγκέντρωσης υπογραφών για την έγκριση της υποψηφιότητάς τους να κάνουν επίδειξη δύναμης.

Για να είναι κάποιος υποψήφιος για την ηγεσία στις 6 Οκτωβρίου απαιτείται να συγκεντρώσει τις υπογραφές 45 μελών της Κεντρικής Επιτροπής που διαθέτει 280 μέλη, είτε τις υπογραφές 5.000 μελών του κόμματος. Τόσο οι 45 υπογραφές των μελών της ΚΕ όσο και των 5.000 να είναι μοναδικές, να μην υπογράψουν δηλαδή άλλη υποψηφιότητα. Με δεδομένο ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης ελέγχει την απόλυτη της Κεντρικής Επιτροπής είναι φανερό πως με υπογραφές από την ΚΕ μπορεί να υποβάλλουν την υποψηφιότητά τους το πολύ δυο υποψήφιοι. Οι υπόλοιποι θα επιχειρήσουν να συγκεντρώσουν υπογραφές μελών.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, πχ, φέρεται να έχει στόχο τη συγκέντρωση ακόμα και 30.000 υπογραφών, ώστε να κερδίσει τη μάχη των εντυπώσεων. Το ίδιο όμως πρόκειται να κάνουν και οι δυο βασικοί αντίπαλοί του, ο Χάρης Δούκας και ο Παύλος Γερουλάνος.

Εν τω μεταξύ στη Χαριλάου Τρικούπη συνεχίζονται τα στοιχήματα για το αν και ποιοι υποψήφιοι ενδέχεται να αποσυρθούν. Είτε γιατί δεν θα μπορέσουν να συγκεντρώσουν τις 5.000 υπογραφές, είτε γιατί θα τους περιορίσει κατά πολύ το εύρος η υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου.

Περισσότερα προσεχώς...

# TAGS