«Ματαιοπονούν αν νομίζουν ότι ο Δένδιας δεν θα πηγαίνει στο Καστελόριζο»

«Ματαιοπονούν αν νομίζουν ότι ο Δένδιας δεν θα πηγαίνει στο Καστελόριζο»
Τι φέρεται να λέει ο υπουργός Άμυνας σε στενούς του συνεργάτες- «Πετάει πάνω από τα νησιά» τον κατηγορούν στην Άγκυρα!

Ένας από τους λόγους που η Άγκυρα έχει στοχοποιήσει τον υπουργό Άμυνας είναι ότι ο Νίκος Δένδιας είναι αυτός που δεν διστάζει να μεταβαίνει στο Καστελόριζο ή σε άλλα νησάκια που η Τουρκία εκτιμά ότι της ανήκουν ή, έστω, είναι ...γκρίζα!

Οι επισκέψεις στα νησιά αυτά είναι αφορμή για να αυξάνει την ένταση η Τουρκία- θυμάστε ότι παρεμπόδιζε ακόμα και το αεροσκάφος του εκάστοτε πρωθυπουργού ή προέδρου της Δημοκρατίας που τα επισκεπτόταν!

Τα «ήρεμα νερά» φέρεται να μην εμπεριέχουν τέτοιες επισκέψεις- ελάχιστοι είναι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι που το τολμούν.

Δέστε, για παράδειγμα, τι δήλωσε στη Μιλλιέτ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας Οζγκιούρ Οζέλ: «Έρχεται ο άνθρωπος, πετάει πάνω από τα νησιά, φυτεύει σημαίες. Άρα είναι προκλητικό. Αν ήμουν ο κ. Ερντογάν, θα έλεγα στους συνομιλητές μου στην Ελλάδα, "αν είστε πραγματικά ειλικρινείς, πρέπει να ελέγξετε λίγο αυτόν τον άνθρωπο". Τίποτα που κάνει δεν γίνεται με καλές προθέσεις. Υπάρχουν άνθρωποι που τρέφονται με κάθε ένταση».

Εμ, να μην δηλώνει ότι υπάρχει κατοχή και εισβολή στην Κύπρο, να μην πετάει πάνω από τα νησιά, να τους δώσει και τα ...κλειδιά του Πενταγώνου, μάλιστα!

ΥΓ: Το ερώτημα είναι γιατί η κυβέρνηση μασάει τα λόγια της στην επίθεση που δέχεται ο υπουργός Άμυνας!