Καταπίνουν την κάμηλον στο ΠΑΣΟΚ- Τους ενοχλούν τα ...ανοίγματα Δούκα!

Καταπίνουν την κάμηλον στο ΠΑΣΟΚ- Τους ενοχλούν τα ...ανοίγματα Δούκα!
Πόσοι και ποιοι γύρισαν πίσω στη Χαριλάου Τρικούπη ενώ έβριζαν το ΠΑΣΟΚ με τα χειρότερα λόγια ή το διέσπασαν!

Μεγάλες συζητήσεις, ειδικά στο διαδίκτυο, προκάλεσε η επισήμανση του χθεσινού «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ» (ΕΔΩ) ότι ο Χάρης Δούκας εάν εκλεγεί πρόεδρος θα πάρει πίσω στο ΠΑΣΟΚ πολλά πρώην στελέχη του, εκτός βεβαίως από ακραίες περιπτώσεις.

«Μα θα πάρει αυτούς που έβριζαν το ΠΑΣΟΚ;» ήταν το «επιχείρημα» καλόπιστων ψηφοφόρων, αλλά και «βαλτών», στο πλαίσιο των «συντροφικών μαχαιρωμάτων» ενόψει της εκλογής ηγεσίας!

Ας πάρουμε όμως ένα μικρό παράδειγμα για το ποιους πήρε πίσω το ΠΑΣΟΚ -και τους περισσότερους σωστά!

Γιώργος Παπανδρέου διέσπασε το ΠΑΣΟΚ, έφτιαξε το ΚΙΔΗΣΟ, πράξη που επί ηγεσίας του Ευάγγελου Βενιζέλου παραλίγο να στοιχήσει (μαζί με πολλά άλλα βεβαίως) την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του ΠΑΣΟΚ. Επανήλθε, διεκδικώντας την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, χωρίς ακόμα και σήμερα να έχει διαλύσει το ΚΙΔΗΣΟ!

Ανδρέας Λοβέρδος, επίσης, δημιούργησε δικό του κόμμα, αλλά επέστρεψε και διεκδίκησε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Τα δυο αυτά παραδείγματα θυμήθηκε ο Πέτρος Ευθυμίου ώστε (εν τιμή του, αφού στη μάχη της ηγεσίας στηρίζει τον Χάρη Δούκα) να ταχθεί υπέρ του να είναι η Άννα Διαμαντοπούλου υποψήφια για την προεδρία! Να θυμίσουμε, επίσης, πως και ο Χάρης Καστανίδης είχε σχηματίσει κίνηση με τη Λούκα Κατσέλη, αλλά επέστρεψε στη Χαριλάου Τρικούπη διεκδικώντας την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ!

-Στο ΠΑΣΟΚ επέστρεψε ο Στάθης Παναγούλης, ο μεγαλύτερος ίσως υβριστής του ΠΑΣΟΚ τον καιρό των μνημονίων! Ο Στάθης Παναγούλης που είχε κάνει λόγο για «κρεμάλες», ήταν αυτός που είχε δηλώσει πως «ο Γ. Παπανδρέου θα έπρεπε να είναι στο ειδικό δικαστήριο δίπλα στον Κώστα Καραμανλή»!

-Ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου Κώστας Χρυσόγονος, που έχει καταφερθεί με οξύτατους χαρακτηρισμούς κατά του ΠΑΣΟΚ, είναι σήμερα μέλος του ανώτερου πολιτικού του οργάνου και ήταν και υποψήφιος ευρωβουλευτής!

Δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε την αρίθμηση των στελεχών αυτών. Χωρίς να ξεπεραστούν οι διχόνοιες του παρελθόντος και χωρίς να αφεθούν στην άκρη οι προσωπικές σκοπιμότητες, ο χώρος θα παραμείνει στην κακομοιριά του.

ΥΓ: Εν προκειμένω, ο Χάρης Δούκας, παρά τις όποιες αδυναμίες του, τους δείχνει το φεγγάρι -και κάποιοι κοιτούν το δάκτυλο!