Παιχνίδια Εξουσίας

Επιβεβαίωση από Δένδια: «Δεν είναι στις προθέσεις μου η Προεδρία»

Επιβεβαίωση από Δένδια: «Δεν είναι στις προθέσεις μου η Προεδρία»
Ο υπουργός Άμυνας δηλώνει παρών για την επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία- Τα κριτήρια για το πρόσωπο του Προέδρου.

Η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν είναι στις προθέσεις μου, δηλώνει στην Καθημερινή της Κυριακής και τον Βασίλη Νέδο ο Νίκος Δένδιας.

Επιβεβαιώνει έτσι απολύτως το Dnews που στις 24 Αυγούστου (ΕΔΩ) αποκάλυψε το θέμα, αλλά και που την 1η Σεπτεμβρίου (ΕΔΩ) και στις 4 του ιδίου μηνός (ΕΔΩ) σας ενημέρωσε ότι ο υπουργός Άμυνας δεν πρόκειται να αποδεχθεί την πρόταση, ενώ στις 7 Οκτωβρίου (ΕΔΩ) σας ενημέρωσε πως στα Χανιά μεταξύ Δένδια και Μητσοτάκη «δεν έγινε καμία συζήτηση για την Προεδρία».

Αρνούμενος τυχόν πρόταση για Προεδρία της Δημοκρατίας ο υπουργός Άμυνας δηλώνει παρών για την επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία, γεγονός απολύτως φυσιολογικό καθώς έχει αναδειχθεί στον υπ΄ αριθμόν ένα -αν όχι τον μοναδικό- «δελφίνο» στη συντηρητική παράταξη.

Στην ερώτηση δε αν πιστεύει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να προέρχεται από άλλον πολιτικό χώρο από αυτόν του κυβερνώντος κόμματος, ο υπουργός Άμυνας δηλώνει: «Αυτό το οποίο πιστεύω είναι ότι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας πρέπει να είναι ένα πρόσωπο ευρύτερης πολιτικής και κοινωνικής αποδοχής».

Η άρνηση Δένδια για την Προεδρία μάλλον προεξοφλεί τι θα πράξει εάν του γίνει τέτοια πρόταση ο Κώστας Καραμανλής. Και λέμε εάν, γιατί μετά την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού να μην παραστεί στο πάρτι της πάρτι της Ρηγίλλης για τα 50χρονα της ΝΔ, οι πιθανότητες για μια τέτοια πρόταση εκλείπουν...