Χωρίς καμία ευθεία αναφορά ο Αλέξης στα τεκμαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ

Χωρίς καμία ευθεία αναφορά ο Αλέξης στα τεκμαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ
Το άρθρο του Θ. Καρτερού και το δημοσίευμα «Στο Καρφί» που συζητούνται.

Η αλήθεια είναι πως στην εκδήλωση του Ινστιτούτου για την οικονομία το ενδιαφέρον τόσο εντός όσο και εκτός ΣΥΡΙΖΑ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο αν ο Αλέξης Τσίπρας θα αναφερθεί ή όχι στα διαλυτικά φαινόμενα που εκδηλώνονται στον ΣΥΡΙΖΑ και αν θα έχει κάποια πρόταση, αν θα προκρίνει κάποια επιλογή για τη διέξοδο της κρίσης.

Το βέβαιον είναι, όπως γνωρίζει η στήλη, πως ο Αλέξης Τσίπρας, δεν πρόκειται να έχει καμία απολύτως αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, τον Στέφανο Κασσελάκη ή τους άλλους υποψηφίους προέδρους. Ακόμα ωστόσο και αν δεν το θέλει, ακόμα κι αν δεν το επιδιώκει, είναι πιθανόν κάποιος ή κάποιοι να ερμηνεύσουν φράσεις του ως έμμεση αναφορά στα τεκμαινόμενα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της προοπτικής του. Ο ίδιος, πάντως, δεν θα το επιδιώξει.

Στην Κουνδούρου συζητείται το άρθρο του Θανάση Καρτερού στην «Αυγή» της Κυριακής -το οποίο και αναδημοσιεύει τη Δευτέρα το Dnews- με το οποίο ο δημοσιογράφος καλεί την τωρινή πλειοψηφία να ξανασκεφτεί τον αποκλεισμό του Στέφανο Κασσελάκη από την υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Συζητείται εξάλλου στην Κουμουνδούρου και το δημοσίευμα «Στο Καρφί» του περασμένου Σαββάτου που υποστηρίζει πως «Χωρίς την έγκριση του Αλέξη Τσίπρα ο αποκλεισμός του Στέφανου Κασσελάκη».
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα την Τρίτη στην εκδήλωση του Ινστιτούτου θα αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα πλατφόρμα για την οικονομία. Μια «πολιτική παρακαταθήκη για το μέλλον»...