Το νέο deal για Σκλαβενίτη, το big bang της Lidl και το Άγιο Δισκοπότηρο της ΔΕΗ

Το νέο deal για Σκλαβενίτη, το big bang της Lidl και το Άγιο Δισκοπότηρο της ΔΕΗ

Το νέο deal του Σκλαβενίτη

Προσύμφωνο, όπως έμαθα, με την Trastor ΑΕΕΑΠ για τη μίσθωση συγκροτήματος logistics στον Ασπρόπυργο υπέγραψε ο Σκλαβενίτης. Η ΑΕΕΑΠ θα κτίσει το logistics στον Ασπρόπυργο, κοντά στο Θριάσιο Πεδίο σε έκταση 180 στρεμμάτων. Η αποθήκη θα έχει έκταση 75.000 τ.µ. και θα προσφέρει πάνω από 80.000 θέσεις παλετών.

Η εταιρεία του οµίλου της Τρ. Πειραιώς έχει προχωρήσει στην υπογραφή δεσµευτικού προσυµφώνου, κατ’ αρχάς για την εξαγορά της έκτασης, καταβάλλοντας ως προκαταβολή το ποσό των 12 εκατ. ευρώ. Μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή του ακινήτου, η Trastor θα προχωρήσει στην υπογραφή του οριστικού συµφωνητικού, ενώ το νέο ακίνητο στον Ασπρόπυργο αναµένεται ότι θα είναι έτοιµο προς το τέλος του 2025. Πρόσφατα εντωμεταξύ, η Trastor επένδυσε 18 εκατ. ευρώ αγοράζοντας τρία νεόδµητα κτήρια logistics.

Το big bang της Lidl

Ούτε ένα ούτε δύο αλλά περισσότερα από 125 δισ. ευρώ ήταν τα έσοδα της Lidl πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 9,4% σε σχέση με το 2022. Σε επίπεδο ομίλου ο κύκλος εργασιών της Schwarz αυξήθηκε 8,5% στα 167 δισ. ευρώ. Ο Γερμανικός όμιλος, που παίζει μπάλα στην πρώτη κατηγορία σε Ευρώπη και Αμερική, έχει μικρή έκθεση στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Μόλις 1,7 δις. ευρώ και μάλιστα μειωμένες κατά 9%. Για όσους δεν γνωρίζουν στον Γερμανικό όμιλο Schwarz Group ανήκει η αλυσίδα Lidl, η Kaufland και η πάροχος ψηφιακών υπηρεσιών PreZero.

Το Άγιο Δισκοπότηρο της ΔΕΗ

Άλλοι ποντάρουν στο real estate, άλλοι στον τουρισμό, η ΔΕΗ πόνταρε στον Κωτσόβολο και όπως μαθαίνω ελπίζει σε υπερκέρδη σε βάθος χρόνου. Φέτος το ενδιαφέρον της αγοράς μετατοπίζεται στο νέο πρόγραμμα «Αλλάζω Συσκευή 2». Το νέο εκπτωτικό κουπόνι που θα εξαργυρώνεται στα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών, θα έχει περιορισμούς στην επιλογή ηλεκτρικής συσκευής, ενώ ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν θα αφορά κλιματιστικό, ψυγείο ή καταψύκτη, όπως έγινε στον πρώτο κύκλο του «Αλλάζω Συσκευή» ή εάν θα μπουν περισσότερες επιλογές.