Ο Στέφανος αδιαμεσολάβητα στο χώρο του

Ο Στέφανος αδιαμεσολάβητα στο χώρο του
Αδιαμεσολάβητα και χωρίς ραντεβού στο χώρο μου.

Λίγο πολύ αυτό είναι το μήνυμα - κάλεσμα που εκπέμπει ο Στέφανος Κασσελάκης για την αυριανή συνάντηση που θα έχει με πολίτες στο γραφείο του στην Κουμουνδούρου.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω μέσων κοινωνικής δικτύωσης, «αύριο Πέμπτη, στο γραφείο μου στην Κουμουνδούρου, 17:00-20:00, θα συναντήσω πολίτες.

Όχι όλους μαζί. Τον καθένα προσωπικά. Θέλω να συζητήσουμε τα προβλήματα και τις αγωνίες σου. Να μάθω τις απόψεις και τις προσδοκίες σου. Δε χρειάζεται να κάνεις κάτι πριν. Έρχεσαι κατευθείαν και με συναντάς, χωρίς προηγούμενο ραντεβού. Σε περιμένω».

Η ασυνήθιστη ομολογουμένως για πολιτικό αρχηγό κίνηση του κ. Κασσελάκη είναι σαφές ότι εντάσσεται στη στρατηγική της... αδιαμεσολάβητης επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους του. Έρχεται δε, λίγα μόλις 24ωρα μετά την ανακοίνωση των καταστατικών αλλαγών που φιλοδοξεί να περάσει στο καταστατικό συνέδριο του φθινοπώρου, με τις οποίες καταργούνται πλήρως όλες οι υπάρχουσες κομματικές δομές και όργανα.

Επειδή όμως πέρα από την ουσία υπάρχει και η επικοινωνία, η οποία όπως έχει δείξει από την πρώτη ημέρα, μόνο ασήμαντη δεν θεωρείται για τον κ. Κασσελάκη και το επιτελείο του, είναι σαφές πως με την πρωτοβουλία αυτή η ηγεσία της Κουμουνδούρου επιχειρεί να σκηνοθετήσει μία εικόνα μαζικής προσέλευσης προς τέρψιν των τηλεοπτικών καμερών που θα είναι στημένες στην πλατεία Ελευθερίας.

Διότι η προσέλευση ακόμα και 100 ανθρώπων, πόσο μάλλον π.χ. 500 που προφανώς θα βρεθούν για να επιδιώξουν συνάντηση με οποιονδήποτε πολιτικό αρχηγό, πολλώ δε μάλλον με αυτόν της αξιωματικής αντιπολίτευσης του 14,9%, θα δημιουργήσει μία εικόνα κομφούζιου στα όρια του... λαϊκού προσκηνύματος έξω από την Κουμουνδούρου. Κλειστοί δρόμοι, κόσμος να πηγαινοέρχεται,, να κάνει δηλώσεις για τη γνωριμία του με τον Πρόεδρο του κόμματος, να περιμένει «χωρίς προηγούμενο ραντεβού» μέσα στο λιοπύρι για να συναντηθεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με λίγα λόγια, μία εικόνα περονικής σύλληψης και «μπιρσιμικής» εκτέλεσης, ικανή να βελτιώσει την κακή εικόνα που έχει εμπαιδώσει το δυσμενές εκλογικό αποτέλεσμα και η εσωστρέφεια στην Κουμουνδούρου.
Πάντως για την ιστορία, η σύλληψη δεν είναι πρωτοποριακή. Το ίδιο είχαν κάνει και άλλοι όταν άνοιγαν μία φορά το χρόνο το παλάτι στους υπηκόους για να συναντηθούν μαζί τους.

Ν.Α.