Πρόταση στον Ανδρουλάκη από τον Στέφανο

Πρόταση στον Ανδρουλάκη από τον Στέφανο Φωτογραφία: SOOC
...Για κοινές προτάσεις νόμου- Τι θα απαντήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ;

Αν καλά διαβάζουμε πίσω από τις γραμμές της συνέντευξης του Στέφανου Κασσελάκη στη Realnews, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα απευθύνει πρόταση στον Νίκο Ανδρουλάκη για συνεργασία των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των δυο κομμάτων σε θέματα όπως το ιδιωτικό χρέος ή η στεγαστική κρίση.

Η πρόταση από τον ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει πριν την εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ, με στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη να θεωρούν ότι το θέμα ενδέχεται να θεωρηθεί από «δελφίνους» ως επέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ στη μάχη που ξεκίνησε για την προεδρία του κόμματός τους.

Το θέμα ενδέχεται να μπλεχτεί ακόμα περισσότερο, καθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν πολυθέλει συζητήσεις με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη δεν θέλει να εμφανιστεί ότι απορρίπτει την κοινή δράση κατά της κυβέρνησης.

Γρίφος!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ:

-Οι πρωτοβουλίες για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ που έχετε προαναγγείλει, οδεύουν για τον Οκτώβριο ή θα σηκώσετε το τηλέφωνο νωρίτερα; Θα περιμένετε την εκλογή της ηγεσίας της Χαριλάου Τρικούπη ή θα μιλήσετε άμεσα με τον Νίκο Ανδρουλάκη;

Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο απέναντι σε αυτή την κυβέρνηση. Εμείς θα συνεχίσουμε με προτάσεις νόμου υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, πχ για το ιδιωτικό χρέος ή τη στεγαστική κρίση και θα καλούμε συνεχώς το ΠΑΣΟΚ να αποδείξει στην πράξη ότι θέλει και μπορεί να πορευτεί με μια κοινή ατζέντα σύγκρουσης με τη δεξιά, νεοφιλελεύθερη πολιτική του κ. Μητσοτάκη. Στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ προφανώς και δεν θα παρέμβουμε. Αλλά σε επίπεδο κοινοβουλευτικού έργου, δεν μπορούμε να περιμένουμε ως τον Οκτώβριο. Ελπίζω η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.