Ο Δούκας θέτει το δίλημμα: Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να συνεργαστεί με τη ΝΔ;

Ο Δούκας θέτει το δίλημμα: Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να συνεργαστεί με τη ΝΔ;
Θα ακουστεί, άραγε, ξανά το αλήστου μνήμης «Το ΠΑΣΟΚ δεν θα αφήσει τη χώρα ακυβέρνητη;»

Αργά αλλά σταθερά ο Δήμαρχος Αθηναίων υιοθετεί και εμφανίζει ένα προφίλ «αριστερού ΠΑΣΟΚ», με τις αρχές αλλά όχι απαραιτήτως τις πεπαλαιωμένες πολιτικές, που έκαναν το ΠΑΣΟΚ μεγάλο κόμμα.

Ήδη, αρχίζει και θέτει όλο και πιο επιτακτικά το δίλημμα «μπορεί το ΠΑΣΟΚ να συνεργαστεί με τη ΝΔ;» και καλεί τους υπολοίπους υποψηφίους για την ηγεσία να τοποθετηθούν.

Κάποιους εξ αυτών μάλιστα τους θυμόμαστε -όπως και οι ψηφοφόροι του κόμματος του Ανδρέα Παπανδρέου- να δηλώνουν πως ...«δεν θα αφήσουμε τη χώρα ακυβέρνητη, είμαστε κόμμα ευθύνης»! Ένα δηλαδή από τα «ψευτοδιλήμματα» που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ από τον ένα πόλο του δικομματισμού να βολοδέρνει μεταξύ του 4% και του 13,5%!

Ο ίδιος ο Δήμαρχος Αθηναίων δηλώνει πως εάν εκλεγεί πρόεδρος, το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τη ΝΔ, ενώ είδαμε με προσοχή τις θέσεις του για τα δημόσια Πανεπιστήμια, που μάλλον απέχουν αισθητά από τις νυν θέσεις της Χαριλάου Τρικούπη.

Η είσοδος στη μάχη για την ηγεσία της Άννας Διαμαντοπούλου, πάντως, διευκολύνει μια πραγματική συζήτηση για το μέλλον και τη φυσιογνωμία της Χαριλάου Τρικούπη και πιθανόν η πρώην Επίτροπος να αποτελέσει τον εναλλακτικό πόλο στον Χάρη Δούκα!

Β. Σκ.