Ο Πληροφοριοδότης

Γιατί θέλει αλλαγή ηγεσίας ο Πολάκης - Μot à mot όσα είπε στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Γιατί θέλει αλλαγή ηγεσίας ο Πολάκης - Μot à mot όσα είπε στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC
Θέμα ηγεσίας έθεσε νωρίτερα ο Παύλος Πολάκης. Δείτε αναλυτικά όσα είπε.

Ο Παύλος Πολάκης το είπε όσο πιο ξεκάθαρα μπορούσε και αμφισβήτησε ευθέως τον Στέφανο Κασσελάκη λέγοντας ότι «δεν μπορεί να εξασφαλίσει ένα πρόγραμμα λαϊκά κατανοητό, κοινωνικά αναγκαίο, σε σύγκρουση με την διαπλοκή που θα φέρνει ελπίδα στη νέα γενιά».

Κατά τον Παύλο Πολάκη ο Στέφανος Κασσελάκης «δεν μπορεί» για αυτό «χρειάζονται μεγάλες αλλαγές και σύντομα»

Αναλυτικά όσα είπε για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

«Δυστυχώς η σημερινή ηγεσία δεν μπορεί να εξασφαλίσει ένα πρόγραμμα λαϊκά κατανοητό, κοινωνικά αναγκαίο, σε σύγκρουση με την διαπλοκή που θα φέρνει ελπίδα στη νέα γενιά. Δυστυχώς η σημερινή ηγεσία κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το εξασφαλίσει. Για αυτό χρειάζονται μεγάλες αλλαγές και σύντομα. Και όσο τουλάχιστον με αφορά θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για αυτό».

Μάλιστα σε κάποια άλλη αποστροφή του λόγου του είπε ότι αυτοί είναι οι λόγοι που δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε σοβαρή διεκδίκηση μεγάλης κυβερνητικής αλλαγής.

Πάντως στον Παύλο Πολάκη απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης: «Εγώ δεν σηκώνω το γάντι, όποιος θέλει να κάνει μομφή στην Κεντρική Επιτροπή».

Πώς αμφισβητείται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Τι προβλέπει το Καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με το Καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ αν το 50%+1 των μελών της Κεντρικής Επιτροπής άρει την εμπιστοσύνη του προς τον πρόεδρο συγκαλείται έκτακτο συνέδριο και, εφόσον προφανώς ληφθεί απόφαση, τα μέλη και οι φίλοι εκλέγουν νέο πρόεδρο. Τα κενά, ωστόσο, είναι πολλά και επί των ερμηνειών του Καταστατικού θα υπάρξουν νέες συγκρούσεις!

Τι προβλέπει το Καταστατικό:

Το Καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει τα εξής για τον πρόεδρο του κόμματος:

«Ο/Η πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκπροσωπεί δημόσια το κόμμα και είναι πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, εάν είναι βουλευτής. Σε περίπτωση που ο/η πρόεδρος του κόμματος δεν είναι βουλευτής, η Κοινοβουλευτική Ομάδα εκλέγει τον/την πρόεδρό της. Η απόφαση αυτή της Κ.Ο. χρειάζεται την επικύρωση της Κεντρικής Επιτροπής. Ο/Η πρόεδρος λειτουργεί στο πλαίσιο των αποφάσεων της Κεντρικής Επιτροπής. Σε περίπτωση άρσης της εμπιστοσύνης της Κεντρικής Επιτροπής από το 50% +1 των μελών της προς τον πρόεδρο συγκαλείται έκτακτο συνέδριο».

Κ.Σ.