Μόλις 34 μέλη της ΚΕ υπέγραψαν για Κασσελάκη

Μόλις 34 μέλη της ΚΕ υπέγραψαν για Κασσελάκη
Σε μυστήριο έχει εξελιχθεί στις τάξεις των παροικούντων την Ιερουσαλήμ της Κουμουνδούρου το κείμενο των 870 μελών που διακινήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, το οποίο υπογράφεται τόσο από «κασσελακικούς» όσο όμως και από τους ακραιφνείς «πολακικούς».

Το timing της συνυπογραφής δύο «στρατοπέδων» που μέχρι πρότινος ομονοούσαν αλλά πλέον βλέπουν τις ηγεσίες τους Στέφανο Κασσελάκη και Παύλο Πολάκη να κινούνται σε τροχιά - πιθανής και όχι σίγουρης - σύγκρουσης έχει τη σημασία του.

Και τούτο, διότι εκλαμβάνεται από πολλούς ως μία προσπάθεια της ηγεσίας να πιέσει μέσω «βάσης» τον Παύλο Πολάκη να ξαναμπει στο «μαντρί», προσεταιριζόμενη ακόμα και τους υποστηρικτές του βουλευτή Χανίων που έχει βάλει πλώρη για αμφισβήτηση της ηγεσίας Κασσελάκη, καλώντας σε κοινό μέτωπο εναντίον των «87».

Σε κάθε περίπτωση πάντως, το γεγονός ότι από τα 870 μέλη του κόμματος, μόλις τα 34 είναι μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, που αριθμεί 300 μέλη, δεν αποτελεί και ιδιαίτερη επίδειξη δύναμης. Τόσο για τον κ. Κασσελάκη όσο και για τον κ. Πολάκη. Όπως επεσήμανε πληροφοριοδότης της στήλης «εγώ δεν θα ήθελα να δημοσιευθεί τέτοιο κείμενο με μόλις 34 υπογραφές μελών της ΚΕ, αν ήταν υποστηρικτικό της ηγεσίας μου».

Ν.Α.