Ο Πληροφοριοδότης

Ο Κασσελάκης έχει ροκανίσει τη ΝΔ στο 20%

Ο Κασσελάκης έχει ροκανίσει τη ΝΔ στο 20%
… βέβαια οι ίδιες μετρήσεις που δίνουν τα ποσοστά που υιοθετεί για τη ΝΔ, δίνουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πέμπτη θέση πέριξ του 8% και με σταθερά πτωτική τάση.

Την εκτίμηση πως επί ηγεσίας του ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει ροκανίσει τη ΝΔ που είναι κοντά στο 20%» εξέφρασε ο Στέφανος Κασσελάκης σε δημοσιογράφο του LiveNews που για πολλοστή φορά συναντά... τυχαία στο δρόμο και συμπτωματικά του παραχωρεί συνέντευξη.

Με τον τρόπο αυτόν, μία ημέρα μετά το απόλυτο χάος της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κασσελάκης εμμέσως πλην σαφώς υιοθετεί τα ποσοστά που δίνουν οι μετρήσεις που εμφανίζουν τη ΝΔ όντως σε ελεύθερη πτώση να κινείται λίγο πάνω από το 20%.

Ίσως να λογίζεται ως ήσσονος σημασίας για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, το γεγονός ότι οι ίδιες μετρήσεις που δίνουν τα ποσοστά που υιοθετεί για τη ΝΔ, δίνουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πέμπτη θέση πέριξ του 8% και με σταθερά πτωτική τάση.

Σε κάθε περίπτωση, η ηγεσία της Κουμουνδούρου έχει κάθε δικαίωμα να ελπίζει ακόμα - ή έστω να ισχυρίζεται - πως είναι αυτή που θα κερδίσει τον Μητσοτάκη. «Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε» τιτλοφορούνταν το τρίπρακτο θεατρικό έργο του Λουίτζι Πιραντέλλο και φαίνεται πως παραμένει διαχρονικά επίκαιρο.

Ν.Α.