Πολιτική

Σε ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ προχωρά ο Τσίπρας

Σε ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ προχωρά ο Τσίπρας Σε ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ προχωρά ο Τσίπρας
Την εκτίμησή του ότι με τη «θετική έκβαση της διαπραγμάτευσης» και την «αναμενόμενη θετική εξέλιξη στον στόχο ελάφρυνσης του χρέους» σηματοδοτείται «το πέρασμα σε μια νέα εποχή για την ελληνική οικονομία, κυρίως όμως για την ελληνική κοινωνία που τόσο έχει υποφέρει τα τελευταία 6 χρόνια». εξέφρασε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. Υπογράμμισε επίσης ότι «αυτό το πέρασμα απαιτεί σοβαρό σχέδιο, αποφασιστικότητα και όχι επανάπαυση».

Σημείωσε ότι «η Αριστερά, παρά τις δυσκολίες, καταφέρνει να δημιουργήσει συνθήκες εξόδου από την κρίση» και πως «τώρα οφείλει να αποδείξει ότι, ακόμα πιο αποτελεσματικά, μπορεί να σχεδιάσει την επόμενη μέρα».

«Σε αυτήν την κατεύθυνση το ζήτημα ανασυγκρότησης του κόμματος είναι κορυφαίο», τόνισε και πρόσθεσε ότι «το αμέσως επόμενο διάστημα οφείλουμε να σχεδιάσουμε με τον πιο οργανωμένο τρόπο την πορεία προς το Συνέδριο, την κομματική ανασυγκρότηση και το άνοιγμα του κόμματος στις κοινωνικές δυνάμεις που εκπροσωπεί».