Πολιτική

Σπίρτζης: Οι ΔΕΚΟ δεν πωλούνται μόνο ο Ιησούς θα τις αγόραζε με χρέη

Σπίρτζης: Οι ΔΕΚΟ δεν πωλούνται μόνο ο Ιησούς θα τις αγόραζε με χρέη
«Μόνο ο Ιησούς Χριστός θα αγόραζε ΔΕΚΟ με χρέη, δεν πωλούνται» Αυτό ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Σπίρτζης στην συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα και την μεταφορά των ΔΕΚΟ στο υπερταμείο

«Δεν μπορεί με τους κανόνες της αγοράς που επικαλείται η νεοφιλεύθερη πτέρυγα της Βουλής κι όσες την αβαντάρουν να υπάρξει ιδιώτης που θα ενδιαφερθεί για έναν φορέα που έχει 800 εκατομμύρια ευρώ δάνειο, δεν έχει περιουσία κι έχει πολλά εκατομμύρια διεκδικήσεις, εκτός αν κατέβει ο Ιησούς Χριστός να την αγοράσει. Άρα οι καταγγελίες ότι πάνε αυτοί οι φορείς για πώληση δεν ισχύει. Αυτοί οι φορείς δεν πάνε για πώληση. Δεν πάνε για ιδιωτικοποίηση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κος Σπίρτζης, αναφέροντας ως παράδειγμα τις Κτιριακές Υποδομές για να γενικεύσει την αναφορά του σε όσες ΔΕΚΟ έχουν χρέη και διαβεβαιώνοντας τους εργαζόμενους στις Κτιριακές Υποδομές ότι δεν κινδυνεύουν οι θέσεις εργασίας τους .

Με παρέμβαση του προεδρεύοντα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκη Μπαλαούρα, ο οποίος υπερβαίνοντας το ρόλο του και απευθυνόμενος στον πρόεδρο των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ τον διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί κανένας φορέας. Η στάση του κου Μπαλαούρα προκάλε την έντονη αντίδραση των βουλευτών της αντιπολίτευσης, που τον κατηγόρησαν για μη θεσμική συμπεριφορά, για να λάβουν την απάντησή του: «δεν κάνω σχόλια; Γιατί; Τι είναι ο πρόεδρος; Να δίνει την τράπουλα έτσι να μιλάτε εσείς;»

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, ανέφερε πως δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η μεταφορά ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο σημαίνει ιδιωτικοποίηση και ξεκαθάρισε ότι αρμόδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις είναι το ΤΑΙΠΕΔ. Καταλόγισε, δε, στην αντιπολίτευση «προπαγανδιστική τακτική» και «επιλογή υπονόμευσης», όταν υποστηρίζει ότι η ένταξη των ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο συνεπάγεται αυτομάτως και την ιδιωτικοποίησή τους.