Πολιτική

Γεροβασίλη: Η ΝΔ προκαλεί αστάθεια

Γεροβασίλη: Η ΝΔ προκαλεί αστάθεια
Αιχμές για τη στάση της αντιπολίτευσης, με αφορμή τα μέτρα και τα αντίμετρα, άφησε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

Όπως τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη, ο ρόλος, συνολικά, της αντιπολίτευσης και κυρίως της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν θα πρέπει να είναι αποσταθεροποιητικός.

«Η στάση μας απέναντι στα κόμματα και στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι να γίνουν χρήσιμοι και να μην κάνουν κινήσεις που σε κρίσιμες στιγμές προκαλούν αστάθεια» υπογράμμισε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ερωτηθείσα για το εάν η κυβέρνηση σκέφτεται να περάσει τα μέτρα στη Βουλή με διευρυμένη πλειοψηφία και συμπλήρωσε πως «η αντιπολίτευση οφείλει να παίζει ένα χρήσιμο ρόλο. Να δούμε και ποιες προσπάθειες κάνει στο μεγάλο στόχο, του να βγει η χώρα από τα μνημόνια και την επιτροπεία».

Αναφερθείσα στη διαπραγμάτευση, υπογράμμισε πως για την κυβέρνηση είναι εξίσου σημαντικά τα θέματα που αφορούν τις ομαδικές απολύσεις και την επιστροφή των συλλογικών συμβάσεων. Η κ. Γεροβασίλη επέκρινε τη στάση ουδετερότητας που κρατούν οι Ευρωπαίοι εταίροι.