Πολιτική

Σηκώνει τους τόνους ο Μητσοτάκης - Εκστρατεία κατά του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα

Σηκώνει τους τόνους ο Μητσοτάκης - Εκστρατεία κατά του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα
Του Γιάννη Χρηστάκου Νέα σκληρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ με στοχευμένες κινήσεις και σταδιακή παρουσίαση λεπτομερειών του προγράμματός του ξεκινά ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης

Η απόφαση να ανεβάσει στροφές ελήφθη προ ημερών όταν αποκρυσταλλώθηκε η εικόνα που έχει η Πειραιώς για την διαπραγμάτευση και το μεγάλο μέρος του περιεχομένου της. Σύμφωνα με τους συνεργάτες του Κ. Μητσοτάκη, όλα τα στοιχεία δείχνουν μία εικόνα κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική κοινωνία και η εικόνα αυτή εκτιμάται οτι όχι μόνο δεν είναι αναστρέψιμη αλλά θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.

Οι εξελίξεις εκτιμήθηκε οτι θα είναι ραγδαίες το επόμενο διάστημα και γι αυτό πιστεύουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του θα επιχειρήσουν με νέα ψεύδη, όπως λένε, να διατηρήσουν μία εικόνα επιτυχούς συμφωνίας μέσα στον Μάιο, κάτι που θα χειροτερέψει την απήχηση του κυβερνώντος συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στους πολίτες. για τον λόγο αυτό και έχοντας υπ όψιν οτι θα ξεκινήσουν νέα αποπροσανατολιστικά παιχνίδια όπως αυτό με την «πλειοψηφία των 180» στην ψήφιση των μέτρων που είπε ο Πάνος Σκουρλέτης, αποφασίστηκε να «ξεκόψει» η ΝΔ κάθε σχέση με τέτοιες συζητήσεις για μέτρα σε ένα πρόγραμμα που είναι αποκλειστική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κλειδί για την αύξηση των αντιπολιτευτικών τόνων από τη ΝΔ είναι και η αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές. Επιτελείς του Κ. Μητσοτάκη που αναλύουν τις απόψεις της κοινής γνώμης συνολικά και όχι μόνο από τις δημοσκοπήσεις τονίζουν οτι η αυτοδυναμία είναι ευκταίος στόχος και γι αυτό θα πρέπει τώρα η ΝΔ να προσέξει τα επόμενα βήματά της. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να περάσει την συμφωνία και να παραμείνει στην εξουσία όσο μπορεί τοποθετώντας τις εκλογές ίσως και μέσα στο 2018 ώστε να υπάρχει την επόμενη χρονιά, το 2019, η ευκαιρία να κάνει αντεπίθεση με αφορμή τις προεδρικές εκλογές. Όμως, σύμφωνα με άλλες αναλύσεις, ένα έτος κυβερνητικής θητείας ΝΔ  δεν θα είναι αρκετό να κόψει τον δρόμο της, υπολογίζοντας και τις κοινοβουλευτικές ισορροπίες, ενώ στα δύο χρόνια ( σε περίπτωση εκλογών το 2017) θα είναι μεγαλύτερη η κοινωνική δυσαρέσκεια.

Σε κάθε περίπτωση στην Πειραιώς ξεκαθαρίζουν οτι όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα για την εφαρμογή του προγράμματος της ΝΔ ακόμα και σε ένα σκληρό πλαίσιο το οποίο είναι αποτέλεσμα της ανικανότητας του ΣΥΡΙΖΑ, διότι η εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και η ύπαρξη συνολικού σχεδίου εξόδου από την κρίση είναι το ζητούμενο και αυτά μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα του προγράμματος. «Ολα συζητιούνται σε ένα πρόγραμμα και όλα αναθεωρούνται ανάλογα με τις επιδόσεις και τα αποτελέσματα» εξηγεί στα dikaiologitika news κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ που γνωρίζει από διαπραγματεύσεις από την προηγούμενη θητεία του και συμπληρώνει: « Αυτό ακριβώς έγινε και στην περίοδο 2012 – 2013 με αποτέλεσμα να συμφωνήσουμε στην μείωση του ΦΠΑ, του ειδικού φόρου κατανάλωσης που έφερε τα καύσιμα και την θέρμανση σε αρκετά χαμηλές τιμές αλλά και της εισφορά αλληλεγγύης μειούμενης για όλους, ενώ αν δεν προκαλούσε εκλογές ο κ. Τσίπρας θα μειώναμε κι άλλο την ανεργία με κανονικές δουλειές  αλλά και τον ΕΝΦΙΑ κατά 30%».