Πολιτική

ΝΔ: Θέλουν «πόλεμο» με τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτές και στελέχη

ΝΔ: Θέλουν «πόλεμο» με τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτές και στελέχη
Για μία ακόμα φορά η ηγεσία της ΝΔ, οι βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος βλέπουν τον Αλέξη Τσίπρα να κλείνει συμφωνία με τους δανειστές.

Από την κυβέρνηση φάνηκε η προετοιμασία γιά να επικοινωνηθεί ως επιτυχία το νέο σκληρό πακέτο μέτρων. Ο πρωθυπουργός μίλησε γιά το «εξιτήριο» από τα μνημόνια παρουσιάζοντας ένα νέο αφήγημα και προτάσσοντας σχεδόν αποκλειστικά μόνο να λεγόμενα αντίμετρα, απαριθμώντας τα και καλώντας τη ΝΔ να απαντήσει αν θα ψηφίσει αυτά τα θετικά μέτρα.    

Στη ΝΔ οι βουλευτές τονίζουν οτι μπορεί ο κόσμος να καταλαβαίνει πιά την κοροιδία και τα συνεχόμενα ψέματα αντί της αλήθειας τους εξοργίζουν. Ωστόσο πολλοί λένε οτι η ΝΔ πρέπει να παρουσιάσει τις δικές της προτάσεις γιά κάθε ένα απότα θέματα που παρουσιάζει η κυβέρνηση ως επιτυχία. Γιά παράδειγμα, οι επενδύσεις που υπόσχεται καταπνίγονται από τους ίδιους τους υπουργούς του κ. Τσίπρα όπως έγινε με την κ. Κονιόρδου και το Ελληνικό που θυμήθηκε διατηρητέα κτίρια. Και σταπιό σοβαρά, η κυβέρνηση δεν έχει πει λέξη γιά το νέο σφάξιμο των συντάξεων.    

Όμως, γιά να δοθεί συγκροτημένη απάντηση, λένε οι βουλευτές, θα πρέπει εκτός από την καταγγελία, να πει η ΝΔ στους συνταξιούχους τι ακριβώς θα κάνει εκείνη με τις συντάξεις. Διαφορετικά, πέφτει νερό στο μύλο του ΣΥΡΙΖΑ οτι «δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο ο Μητσοτάκης αφού παραδέχεται κιόλας οτι οι στόχοι θα γίνουν σεβαστοί».      

Αυτά συζητήθηκαν και στην συνεδρίαση των τομεαρχών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λέει στους βουλευτές του οτι μαζί θα παρουσιάσουν σταδιακά όλο το πρόγραμμα της ΝΔ και το σχέδιο που αποδεικνύει οτι υπάρχει άλλος δρόμος από εκείνον της κυβέρνησης.