Πολιτική

Ευθύνες στον πρωθυπουργό «ψάχνει» η Πειραιώς

Ευθύνες στον πρωθυπουργό «ψάχνει» η Πειραιώς
Ψηλά στην ατζέντα της κρατά η ΝΔ την υπόθεση με τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη.

Η ΝΔ κατέθεσε την πρότασή της για την σύσταση της εξεταστικής επιτροπής και τώρα αναμένεται ο προσδιορισμός της ημερομηνίας συζήτησής της από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Στην Πειραιώς λένε οτι κατά την διάρκεια της συζήτησης που θα γίνει στη Βουλή με κατάληξη την σχετική ψηφοφορία, η αντιπαράθεση θα περάσει σε άλλο επίπεδο καθώς τα βέλη στρέφονται πια τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος και δήλωσε χθες στη Βουλή οτι θα απορρίψει την σχετική πρόταση. Ωστόσο, το επιχείρημα, όπως λένε, οτι η υπόθεση είναι σε εξέλιξη στην δικαιοσύνη είναι έωλο καθώς σε όλες σχεδόν τις εξεταστικές η δικαιοσύνη ερευνούσε την ουσία των υποθέσεων κάτι το οποίο δεν είναι πρόβλημα διότι στην εξεταστική δεν αναζητείται η ουσία μίας υπόθεσης αλλά οι πολιτικές ευθύνες.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Β. Κικίλιας απηύθυνε βαριές καταγγελίες κατά της κυβέρνησης για «σοβαρό πρόβλημα δημοκρατικής λειτουργίας της χώρας» αναφερόμενος, πέρα από την άρνηση του Αλ. Τσίπρα να δεχτεί την εξεταστική και στο γεγονός οτι δεν έχει ακόμα διαταχθεί έρευνα από τον κ. Κουρουμπλή για τον λιμενικό Π. Χριστοφορίδη, ο οποίος ακούγεται στα ηχητικά ντοκουμέντα που έχουν δημοσιοποιηθεί να συνομιλεί με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη.

Ο Β. Κικίλιας είπε ακόμα οτι ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να συσκοτίσει την υπόθεση.