Πολιτική

Δημοσκόπηση GPO: Νέα πτώση για τη ΝΔ (26,5%) - Άνοδος για το ΠΑΣΟΚ (14,3%), πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ (7.6%)

Δημοσκόπηση GPO: Νέα πτώση για τη ΝΔ (26,5%) - Άνοδος για το ΠΑΣΟΚ (14,3%), πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ (7.6%)
Τρίτο κόμμα είναι το ΚΚΕ με ποσοστό 8.3% σύμφωνα με την νέα δημοσκόπηση της GPO.

Μεγάλος κερδισμένος φαίνεται πως είναι το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της GPO, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Star.

Το ΠΑΣΟΚ μετά και τις εσωκομματικές εκλογές καταγράφει άνοδο 2,5 μονάδων, στην πρόθεση ψήφου ενώ μικρή πτώση σημειώνει η Νέα Δημοκρατία. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην 5η θέση σε σχέση με 3η της αντίστοιχης δημοσκόπηση του Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, 8 κόμματα καταγράφουν μονοψήφια ποσοστά ενώ ένα 15,7% ανήκει στην κατηγορία των ερωτηθέντων που απαντούν «δεν ξέρω δεν απαντώ». Όπως φαίνεται από τα στοιχεία της δημοσκόπησης οι ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται ακόμα να μετακινούνται και κρατούν στάση αναμονής.

dimoskopisiGPO_2dbbf.jpg

Στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά που καταγράφουν τα κόμματα έχουν ως εξής:

26,5% Νέα Δημοκρατία

7,6% ΣΥΡΙΖΑ

14,3% ΠΑΣΟΚ

8,1% Ελληνική Λύση

8,3% ΚΚΕ

3% ΝΙΚΗ

3,6% Πλεύση Ελευθερίας

4,4% Φωνή Λογικής

1,5% ΜέΡΑ25

2% Νέα Αριστερά.

dimoskopisi2_68a36.jpg

Όλα συνηγορούν ότι αυτή είναι η ευκαιρία του Νίκου Ανδρουλάκη, σύμφωνα με τα στοιχεία της νέας δημοσκόπησης, καθώς μετά την επανεκλογή του έχει ξανά την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ για να κάνει το άλμα.

dimoskopisi3_ed76d.jpg

Στο σύνολο των ερωτηθέντων, το 60,4% κρίνει θετικά και μάλλον θετικά το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ, ενώ αντίθετη άποψη έχει το 33,7%. Παράληλα, το 48,8% θεωρεί ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης μπορεί να ανεβάσει τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ. Το αντίθετο θεωρεί ένα ποσοστό της τάξης του 47,2%

dismokopisi4_96464.jpg

Σε ό,τι αφορά στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, αυτοί κρίνουν αντίστοιχα, 77,3% υπέρ ενώ ένα ποσοστό του 22,7% απατούν όχι και μάλλον όχι στο ερώτημα αν μπορεί ο Νίκος Ανδρουλάκης να δώσει ώθηση στα νούμερα του ΠΑΣΟΚ.

dimoskopisi5_d22e4.jpg

Στο ερώτημα για τον αποκλεισμό από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη, σε ποσοστό 55,4% οι ψηφοφόροι του κόμματος διαφωνούν με την απόφαση ενώ το 42% συμφωνεί.

Για το αν πρέπει να του επιτραπεί να είναι υποψήφιος, ένα ποσοστό της τάξης του 59,5% θεωρεί πως πρέπει να του δοθεί η ευκαιρία ενώ το 37,1% θεωρεί πως δεν πρέπει να κατέβει υποψήφιος ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ κατά 58,6% θεωρούν ότι πρέπει να του δοθεί η ευκαιρία και 37,9% είναι αντίθετοι.

«Ανεξάρτητα για την γνώμη του καθενός για τον Στέφανο Κασσελάκη, η πλειοψηφία όλων των ερωτηθέντων, όχι μόνο των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι η διαδικασία αποκλεισμού του από την ΚΕ, περιέχει αντιδημοκρατικά στοιχεία» σχολίασαν στο Star.

dimoskopisi6_8a327.jpg

Ολόκληρη η δημοσκόπηση