Πολιτική

Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη στην κυβέρνηση για οικονομία, Καμμένο και Θάνου

Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη στην κυβέρνηση για οικονομία, Καμμένο και Θάνου
Ως την μεγαλύτερη πολιτική παράγκα που χτίστηκε στην λάσπη και τα ψέμματα και σήμερα κλυδωνίζεται χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριακος Μητσοτάκης μιλώντας στην κεντρική επιτροπή του κόμματός του.

Με σκληρούς χαρακτηρισμούς για την κυβέρνηση τόνισε ότι η θεσμική εκτροπή που επιχειρείται με τις επιθέσεις στην δικαιοσύνη και με την νομοθέτηση αντισυνταγματικών διατάξεων που ακυρώνονται στην συνέχεια από τα δικαστήρια, ο κ. Τσιπρας λειτουργεί σχεδόν καθεστωτικά και η ΝΔ δεν θα το επιτρέψει.

Αυστηρά μηνύματα ομως έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ και στο εσωτερικό του κόμματός του τονίζοντας σε πρώτο πρόσωπο οτι " έχω ανοίξει τις πόρτες του κόμματος σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να τις κλείσει" απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα προς όλους να στοιχηθούν γιά μία μεγάλη πολίτικη αλλαγή που θα φέρει την χώρα ξανά στον δρόμο της ανάπτυξης.

Στο κάλεσμα αυτό ο Κ. Μητσοτάκης μίλησε γιά διεύρυνση λέγοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα χρειάζεται μία πλατιά συμμαχία προειδοποιώντας ακόμα και τα παλαιά στελέχη της ΝΔ οτι απολαμβάνουν τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη του αλλά η εντολή που έλαβε είναι να γίνει σε μεγάλο βαθμό και ανανέωση στο κόμμα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά "εν ενεργεία πρωθυπουργός, χαρακτηρίζει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας “θεσμικό εμπόδιο”. Πρόκειται για ωμή παραβίαση του Συντάγματος. Άλλη μια προκλητική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη.

Μια κατάλυση στην πράξη του Κράτους δικαίου και της διάκρισης των εξουσιών. Εν ενεργεία Υπουργός Εθνικής Άμυνας, επικοινωνεί κατ’ επανάληψη με ισοβίτη κρατούμενο για ναρκωτικά. Πράξη αδιανόητη που κανονικά, την ίδια στιγμή της αποκάλυψης της, θα έπρεπε να οδηγήσει είτε στην παραίτησή του είτε στην αποπομπή του».

Για την τοποθέτηση της Βασιλικής Θάνου είπε ότι «ανέλαβε καθήκοντα κυβερνητικού στελέχους ως νομική σύμβουλος στον πρωθυπουργό. Προφανώς όχι για βιοποριστικούς λόγους. Ταυτόχρονα τις τελευταίες μέρες, αλλεπάλληλες αποκαλύψεις, από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης, επαναφέρουν στο δημόσιο βίο τις προθέσεις που είχε αυτή η Κυβέρνηση για παράλληλο νόμισμα ή έξοδο από την ευρωζώνη. Αυτό που για πολύ καιρό ονομαζόταν Plan B».

Ο Κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε και συνέδριο θέσεων και αρχών στο τέλος του χρόνου.