Πολιτική

Μητσοτάκης στους τομεάρχες: «Ο δικός μου ο δρόμος» το νέο του αφήγημα

Μητσοτάκης στους τομεάρχες: «Ο δικός μου ο δρόμος» το νέο του αφήγημα
Αποφασισμένος να χαράξει μία άλλη πορεία μακριά από άγονες αντιπαραθέσεις είναι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Η αρχή θα γίνει αύριο στις 10 το πρωί με την σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί με τους τομεάρχες του κόμματος εν όψει και της ΔΕΘ.

Το στίγμα του το έδωσε με το άρθρο στην «Καθημερινή» της Κυριακής όπου ο ίδιος δηλώνει αποφασισμένος να μην ακολουθήσει την τακτική του διχασμού και των διαχωριστικών γραμμών που στήνει, όπως εκτιμά, ο ΣΥΡΙΖΑ για να καλύψει την αποτυχία του. Σε όλες τις συσκέψεις που έγιναν το καλοκαίρι, και όσο ο ΣΥΡΙΖΑ έδειχνε να επενδύει στις ταξικές διαφορές και την διαμάχη μεταξύ αριστερών και δεξιών, στην Πειραιώς αποφάσισαν ότι η ΝΔ δεν θα συμμετάσχει σε αυτό.

Αντίθετα, από σήμερα, με την εισήγηση του Κ. Μητσοτάκη στους τομεάρχες θα καταστεί σαφές ότι η ΝΔ θα μεταδίδει μόνο μηνύματα πατριωτικού και ενωτικού χαρακτήρα, για όλους τους Έλληνες. «Ας αφήσουμε αυτό το έργο στους ιστορικούς και τους πολιτικούς επιστήμονες» έγραψε ο Κ. Μητσοτάκης και αυτό θα ζητήσει να μεταδίδουν από δω και πέρα οι βουλευτές και τα στελέχη του κόμματός του.

Άλλωστε, ο Κ. Μητσοτάκης αλλά και ο στενός του συνεργάτης Τ. Θεοδωρικάκος που εμφανίστηκε μετά από μήνες στα ΜΜΕ (ΣΚΑΙ) θύμισαν ότι και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής νομιμοποίησε το ΚΚΕ, και ο Κ. Μητσοτάκης συνεργάστηκε όταν το απαίτησαν οι περιστάσεις με την αριστερά και ο Α. Σαμαράς συγκυβέρνησε με το ΠΑΣΟΚ κάτι που αποδεικνύει ότι η ίδια η ιστορία της ΝΔ αποκηρύσσει τις διαχωριστικές γραμμές. Αντίθετα, στελέχη της ΝΔ επισημαίνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως μόνο σύμμαχο έχει επιλέξει το «ακροδεξιό κόμμα του Π. Καμμένου» δίνοντας έτσι χτυπήματα στο ευαίσθητο σημείο των αριστερών που βρίσκονται στο κυβερνών κόμμα και έχουν αρχίσει να ενοχλούνται έντονα από τις κινήσεις του κυβερνητικού τους εταίρου.

Το δεύτερο στάδιο του πολιτικού αφηγήματος του Κ. Μητσοτάκη περιλαμβάνει λύσεις για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες. Η ανεργία και οι φόροι είναι τα πρώτα μεγάλα προβλήματα και το συνολικό προγραμματικό πλαίσιο εξόδου της χώρας από την κρίση θα το παρουσιάσει στην ομιλία του στην ΔΕΘ.

Στη ΝΔ έχουν αποφασίσει ότι από δω και πέρα θα πολιτεύονται ως η επόμενη κυβέρνηση της χώρας που έχει αξιόπιστο και εφαρμόσιμο σχέδιο ανάκαμψης ενώ θα δοθεί έμφαση και στην επιλογή των προσώπων που θα εφαρμόσουν αυτή την πολιτική με ευθεία σύγκριση με τα πρόσωπα που έχει επιλέξει ο Αλ. Τσίπρας για υπουργούς και όπως λένε έχει φανεί στην συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων η ανικανότητά τους.

Η πρώτη μεγάλη μάχη πάντως έχει ήδη ξεκινήσει στο πεδίο των φόρων, με την ανάρτηση στο taxis των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ. Ηδη, η ΝΔ θύμισε με ανάρτηση στο twitter τα λόγια του πρωθυπουργού που είχε δεσμευτεί ότι θα τον καταργήσει και στην συνέχεια ότι θα τον μειώσει, τονίζοντας ότι η ΝΔ θα μειώσει εντός διετίας κατά 30% τον φόρο αυτό, ισοσκελίζοντας το κόστος από μείωση δημοσίων δαπανών.

NETWORK