Πολιτική

«Να ξαναγίνει το δάσος»: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Πεντέλη

«Να ξαναγίνει το δάσος»: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Πεντέλη Φωτογραφία: EUROKINISSI
Το κεντρικό σύνθημα των διαμαρτυρόμενων πολιτών είναι «το δάσος να ξαναγίνει δάσος».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων και περιβαλλοντικών φορέεων θα λάβει χώρα σήμερα στο πλαίσιο της προγραμματισμένης επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στα καμένα της Πεντέλης στον απόηχο της καταστροφικής φωτιάς της περασμένης εβδομάδας που κατέκαψε την Βορειοανατολική Αττική.

Με κεντρικό σύνθημα «Να ξαναγίνει το δάσος δάσος», προετοιμάζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού και του κυβερνητικού επιτελείου στην Πεντέλη σήμερα στις 5 το απόγευμα.  Στην εκδήλωση αυτή, που οργανώνεται από φορείς και περιβαλλοντικές οργανώσεις, θα παρευρεθούν πολίτες για να εκφράσουν την ανησυχία και τη δυσαρέσκειά τους για την περιβαλλοντική καταστροφή στην περιοχή.

Μέχρι στιγμής, ο Σύλλογος Προστασίας Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου και Περιβάλλοντος έχει απευθύνει κάλεσμα προς τους πολίτες για να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία. Επιπλέον, έχουν προσκληθεί παρατάξεις και σύλλογοι από τους γύρω δήμους, όπως ο Διόνυσος, η Κηφισιά, το Μαρούσι, η Πεντέλη, το Χαλάνδρι, τα Βριλήσσια, η Παλλήνη, η Ραφήνα και ο Μαραθώνας. Στο κάλεσμα διαμαρτυρίας συμμετέχει και η δημοτική παράταξη «Πεντέλη Πόλη Πρότυπο».

Εννέα μέρες μετά την πρώτη εστία φωτιάς στον Βαρνάβα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί το Πεντελικό Όρος για να δει την έκταση της καταστροφής. Όπως έχει ανακοινωθεί ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από υπουργικό κλιμάκιο που περιλαμβάνει τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών, Οικονομικών και Πολιτικής Προστασίας, θα προεδρεύσει σε σύσκεψη στο πρώην Δημαρχείο της Παλαιάς Πεντέλης (Ηγουμένου Μακρυγιάννη 2). Στη σύσκεψη έχουν κληθεί να συμμετάσχουν ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς και οι δήμαρχοι των περιοχών που επλήγησαν από την πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά στη βορειοανατολική Αττική, όπως της Πεντέλης, του Χαλανδρίου, της Παλλήνης και των Βριλησσίων.Η σύσκεψη θα αφορά τα ευρήματα των αυτοψιών και τις δράσεις αποκατάστασης που έχει δρομολογήσει η πολιτεία στις περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά.