Πολιτική

Σήμα Μητσοτάκη στους νέους:«Ακούστε με, έχω σχέδιο»

Σήμα Μητσοτάκη στους νέους:«Ακούστε με, έχω σχέδιο»
Ένα ολοκληρωμένο πολιτικό αφήγημα που περιέχει έντονα στοιχεία ελπίδας, αισιοδοξίας και ύπαρξης ρεαλιστικού σχεδίου για την έξοδο από την κρίση έχει επεξεργαστεί η ηγετική ομάδα της ΝΔ και θα το ακολουθήσει από δω και πέρα. Κεντρικός άξονας του στρατηγικού σχεδιασμού είναι οι νέοι άνθρωποι της χώρας.

Στην Πειραιώς ερεύνησαν και μελέτησαν διεξοδικά όλα τα στοιχεία της συμπεριφοράς των νέων ανθρώπων στην Ελλάδα και αποφάσισαν να απευθυνθούν περισσότερο σε αυτούς αφού μαζί τους συνδέεται το μέλλον της χώρας.

Η ΝΔ επιχειρεί ένα μεγάλο «μπάσιμο» στον χώρο που απευθυνόταν έντονα ο ΣΥΡΙΖΑ προ της υπογραφής του δικού του μνημονίου καθώς διαπίστωσε ότι οι νέοι που στήριξαν πολύ και για πρώτη φορά το κυβερνών κόμμα επειδή πίστεψαν ότι είναι το καινούργιο που διώχνει το παλιό, είναι περισσότερο οργισμένοι από κάθε άλλη ηλικιακή ομάδα.

Στην ανάλυση που έχει γίνει, δεν παραβλέπεται το γεγονός ότι οι νέοι , εκ της φύσης τους απόμακροι από την πολιτική και πολύ περισσότερο βλέποντας τους γονείς τους στην κατάσταση απελπισίας, δεν θέλουν να ασχοληθούν και ρίχνουν το βάρος σε όλους. Έτσι, αν αρκετοί είχαν «ψηθεί» και πήγαν στην κάλπη για τον Αλέξη Τσίπρα, τώρα εκτιμάται ότι ένα μεγάλο ποσοστό θα απέχει. Αυτό το κοινό θέλει να φέρει κοντά του ο Κ. Μητσοτάκης, μιλώντας για όλο το επόμενο διάστημα όχι μόνο «γι αυτούς» αλλά ευρισκόμενος « με αυτούς». Ο πρόεδρος της ΝΔ θα «σαρώσει» κάθε νεολαιίστικο χώρο προσπαθώντας να τους πείσει ότι δεν θα τους εξαπατήσει, δεν θα πει πράγματα που δεν γίνονται, και ότι έχει σχέδιο να μην γίνουν η γενιά των 380 ευρώ.

Αυτό, είναι το βασικό σύνθημα της ΝΔ για τους νέους. Να σπουδάσουν σε ποιοτικά πανεπιστήμια και να έχουν ευκαιρίες για εργασία στην Ελλάδα με κανονικούς μισθούς και ανέλιξη. Ένα δύσκολο στοίχημα για τον Κ.Μητσοτάκη, αλλά ο ίδιος πιστεύει ότι μπορεί να αγγίξει τη νέα γενιά και κατ επέκταση και τους γονείς που αγωνιούν περισσότερο για το μέλλον των παιδιών τους.