Πολιτική

Υποψήφιος και ο Γιώργος Παπανδρέου; - Πιέσεις να θέσει υποψηφιότητα

Υποψήφιος και ο Γιώργος Παπανδρέου; - Πιέσεις να θέσει υποψηφιότητα
Πλούσιο παρασκήνιο υπάρχει στις ούτως ή άλλως έντονες διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου φορέα της κεντροαριστεράς και του προέδρου που θα εκλεγεί σύμφωνα με τα όσα συμφωνήθηκαν

Αν και υπήρξαν πολλές συζητήσεις, εντούτοις από το περιβάλλον του Γ. Παπανδρέου ξεκαθάριζαν ότι ο ίδιος δεν είχε πρόθεση να συμμετάσχει στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του ηγέτη του νέου σχήματος. Αν και όλο το προηγούμενο διάστημα όλοι είχαν προδιαγράψει την μη συμμετοχή του Γ. Παπανδρέου και μάλιστα συζητούσαν για το ποια υποψηφιότητα θα μπορούσε να στηρίξει, τις τελευταίες ώρες διακινούνται, σε ανεπίσημη βέβαια μορφή, πληροφορίες ότι «το σκέφτεται»

Ανθρωποι που γνωρίζουν τις θέσεις του για τις εξελίξεις και τον δικό του ρόλο, λένε ότι όσο περνούν οι μέρες πληθαίνουν οι πιέσεις προς τον ίδιο να ανακοινώσει κι εκείνος υποψηφιότητα και αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων που μετέχουν στις συζητήσεις για την κεντροαριστερά επιμένουν ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στην πρώτη του απόφαση να μην συμμετάσχει. Ωστόσο κάποιοι λένε ότι δεν αποκλείεται μέχρι την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου που λήγει η προθεσμία να υπάρξουν εξελίξεις και βασίζουν την άποψή τους σε μία ανάρτηση που έκανε ο στενός του συνεργάτης Σ. Ξυνίδης ότι « σε αυτές τις συνθήκες υποψήφιος από το Κίνημα θα μπορούσε να είναι μόνο ο Παπανδρέου».