Πολιτική

Καμία συνεργασία με Τσίπρα και Καμμένο, η συγγνώμη στον ΠΑΟΚ και ο Άδωνις

Καμία συνεργασία με Τσίπρα και Καμμένο, η συγγνώμη στον ΠΑΟΚ και ο Άδωνις
Οι ιδιωτικές επενδύσεις θα είναι ο βασικός μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη που παραχωρεί στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ. Η κυβέρνησή του, είπε, θα είναι απολύτως προσηλωμένη στην προσέλκυση επενδύσεων και δεν θα δεχθεί αποκλίσεις

Στην αναγκαιότητα να εμπιστευτούν οι πολίτες το πρόγραμμά του ως μοναδική αξιόπιστη λυση γιά την έξοδο από την κρίση εστίασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στην ΔΕΘ στην οποια έδωσε και απαντήσεις γιά θέματα που κυριαρχούσαν στην επικαιρότητα ως προς το κόμμα του αλλά και τις προθέσεις του στο πολιτικό τοπίο.

Ο Κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε με κατηγορηματικό τρόπο οτι δεν επιθυμεί καμία συνεργασία ούτε προεκλογικά ούτε και

μετεκλογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ. Με τον τρόπο αυτό άφησε ανοιχτή την πόρτα μόνο γιά την δημοκρατική συμπαράταξη λέγοντας ομως οτι δεν γνωρίζει ποιά ακριβώς θα είναι τα κόμματα που θα ζητησουν την ψήφο των ελλήνων στις επόμενες εκλογές.

Ακόμα, υπερασπίστηκε προσωπικά τον Αδωνι Γεωργιάδη απέναντι στις κατηγορίες οτι αποτελεί 《ακροδεξιό》 στοιχείο, και τόνισε οτι ο ιδιος κινείται στον κεντρώο φιλελεύθερο χώρο δείχοντας έτσι οτι το στίγμα της ιδεολογικής κατεύθυνσης της ΝΔ το δίνει εκείνος. 《Είμαι εγώ ακροδεξιός;》 αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Γιά τον ΠΑΟΚ, ο πρόεδρος της ΝΔ διόρθωσε το πρόβλημα που ειχε δημιουργηθεί με τις ευχες του γιά την ευρωπαικη πορεία, λέγοντας με αφοπλιστική ειλικρίνεια οτι δεν γνώριζε οτι η ομάδα του Βορρά είχε αποκλειστεί, ζητωντας και συγγνώμη από τους ΠΑΟΚτζήδες.

Ο Κ. Μητσοτάκης έδειξε και ένα άλλο πρόσωπο απέναντι στους δανειστές, επιρρίπτοντάς τους την ευθυνη οτι επέτρεψαν στον κ. Τσίπρα να επιβαλει εξοντωτική φορολογία στους πάντες και τα πάντα ενώ γνώριζαν οτι η σωστή πολιτική, όπως είπε, είναι σε συμμαζεμα και περικοπές δαπανών.