Πολιτική

Τζιτζικώστας: " Οχι στον όρο Μακεδονία γιά το Σκοπιανό

Τζιτζικώστας: " Οχι στον όρο Μακεδονία γιά το Σκοπιανό
Την δική του θέση γιά το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων κατέθεσε ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στον χαιρετισμό του στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

 Οπως τόνισε,"η θέση της Ελλάδας στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου το 2008 δεν πρέπει να θεωρείται από την κυβέρνηση ως εθνική γραμμή για την ονομασία των Σκοπίων", δίνοντας έτσι το δικό του στίγμα στις συζητήσεις γιά το εθνικό θέμα.

Οπως είπε, εκείνη η "γραμμή" ήταν και παραμένει η "εθνική κόκκινη γραμμή". Η κυβέρνηση δεν πρέπει να ξεκινάει τις διαπραγματεύσεις από τις κόκκινες γραμμές αλλά να στοχεύει στο βέλτιστο, δηλαδή να μη συμπεριληφθεί ο όρος ‘Μακεδονία’ στην ονομασία των Σκοπίων.

Ο Απ. Τζιτζικώστας πρόσθεσε οτι "οι συνθήκες σήμερα ευνοούν ώστε να βρεθεί λύση σ’ αυτή την κατεύθυνση. Επίσης, η Κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει να διαπραγματεύεται εν κρυπτώ, να ενημερώσει για τη στρατηγική με την οποία προσέρχεται στις διαπραγματεύσεις και να δεσμευτεί ότι η όποια λύση φέρει θα βάζει οριστικό τέλος στις αλυτρωτικές επιδιώξεις των Σκοπίων".