Πολιτική

Μήνυμα Τσίπρα στην Άγκυρα από το θάλαμο επιχειρήσεων του Λιμενικού

Μήνυμα Τσίπρα στην Άγκυρα από το θάλαμο επιχειρήσεων του Λιμενικού
Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα επισκεφθεί στις 10 το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στέλνοντας μήνυμα στην γειτονική χώρα μετά την ένταση που προκάλεσε το επεισ΄διο με τον εμβολισμό του πλοίου «Γαύδος» του Λιμενικού Σώματος

Ο Πρωθυπουργός θα έχει σύσκεψη με την πολιτική και φυσική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και στη συνέχεια θα απευθύνει ομιλία στα στελέχη του.

H επίσκεψη του κ. Τσίπρα πραγματοποιείται μετά τα πρόσφατα γεγονότα στην περιοχή των Ιμίων, κατά τα οποία τουρκική ακταιωρός πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς κατά παράβαση των Διεθνών Κανόνων Αποφυγής Συγκρούσεων και προσέκρουσε στην πρυμναία αριστερή πλευρά πλοίου του Λιμενικού Σώματος, το οποίο εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην περιοχή.

Η Αθήνα περιμένει την παρέμβαση του αμερικανικού παράγοντα τις επόμενες ημέρες, με αφορμή την επίσκεψη του Ρέξ Τίλερμαν στην Άγκυρα. Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Από τα κεντρικά θέματα των εκεί συζητήσεων θα είναι και τα ελληνοτουρκικά, καθώς έγινε γνωστό ότι στην Άγκυρα θα μεταβεί και ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

Ο κ Τσίπρας αναμένεται να τονίσει ότι Ελλάδα σέβεται τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, αποτελεί δύναμη ειρήνης και σταθερότητας σε μια περιοχή ευρύτερα αποσταθεροποιημένη και παρά τις οικονομικές δυσκολίες έχει αποδείξει μέχρι σήμερα ότι έχει συμβάλλει δυσανάλογα στο θέμα των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.