Πολιτική

Αυτοί είναι οι πέντε βουλευτές της ΝΔ γιά την προανακριτική

Αυτοί είναι οι πέντε βουλευτές της ΝΔ γιά την προανακριτική
Τους πέντε βουλευτές που θα μετέχουν στην προανακριτική επιτροπή που θα ερευνήσει την συμμετοχή πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο της Novartis σύμφωνα με την χθεσινή απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής επέλεξε η Νέα Δημοκρατία.

Τέσσερις νομικοί και ένα μέλος που μετέχει στην εξεταστική γιά την υγεία αποτελούν την πεντάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ειδική προανακριτική επιτροπή που θα ερευνήσει την υπόθεση γιά τη Novartis στη Βουλή. Πρόκειται γιά τους Μάκη Βορίδη, Γιώργο Γεωργαντά, Νίκο Παναγιωτόπουλο,Δημήτρη Σταμάτη και Νότη Μηταράκη. Οι τέσσερις πρώτοι είναι έμπειροι νομικοί και κοινοβουλευτικοί, ο Νότης Μηταράκης έχει εμπειρία από την συμμετοχή του στην εξεταστική γιά την υγεία και γνωρίζει την υπόθεση καθώς πτυχές της συζητήθηκαν και στην συγκεκριμένη ερευνητική διαδικασία της Βουλής.

Η ΝΔ θα επιμείνει στο αίτημα να ολοκληρώσει κανονικά τις εργασίες της η επιτροπή και να κληθούν και οι προστατευόμενοι μάρτυρες, είτε κανονικά είτε με κεκαλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους γιά να εξεταστούν και κατ αντιπαράσταση με τα πρόσωπα που αναφέρονται από τους ίδιους στην πολύκροτη υπόθεση.