Πολιτική

Βρούτσης: Στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ, οι φτωχοί εργαζόμενοι, γίνονται όλο και φτωχότεροι

Βρούτσης: Στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ, οι φτωχοί εργαζόμενοι, γίνονται όλο και φτωχότεροι
Βρούτσης: Στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ, οι φτωχοί εργαζόμενοι, γίνονται όλο και φτωχότεροι

Στη διαπίστωση ότι στη χώρα μας οι φτωχοί εργαζόμενοι, γίνονται όλο και φτωχότεροι προέβη ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, βουλευτής Γιάννης Βρούτσης. Αφορμή για τη συγκεκριμένη τοποθέτηση στάθηκαν τα στοιχεία της Eurostat που έφεραν την Ελλάδα στη θλιβερή δεύτερη θέση, πίσω μόνο από τη Ρουμανία, ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ στο ποσοστό των φτωχών εργαζομένων. Ειδικότερα, η Ελλάδα κατέγραψε το 2016, ποσοστό 14,1% στην εν λόγω κατηγορία, όταν ο μέσος όρος στην ΕΕ την τριετία 2014-2015-2016 παραμένει σταθερός στο 9,6%.

Μάλιστα, φαίνεται ότι η τάση στη χώρα μας είναι αυξητική αφού το 2014 το ίδιο μέγεθος ήταν στο 13,4%. Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση «τα επικαιροποιημένα στοιχεία της Eurostat καταδεικνύουν την τραγική κατάσταση στην οποία σταθερά οδηγούν την αγορά εργασίας στην Ελλάδα οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η Ελλάδα κατατάσσεται στη δεύτερη θέση ανάμεσα σε όλες τις χώρες της ΕΕ, όσον αφορά το ποσοστό των φτωχών εργαζομένων. Οι δείκτες και η πραγματικότητα διαψεύδουν στην πράξη το κυβερνητικό αφήγημα, καθώς σε ό,τι αφορά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της αγοράς εργασίας, τα στοιχεία δείχνουν, δυστυχώς, συνεχή επιδείνωση.

H συνεχόμενη απόκλιση σε όλα τα επίπεδα από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης δεν αποτελεί τυχαίο γεγονός, αλλά έρχεται ως αποτέλεσμα των ισοπεδωτικών πολιτικών που εφαρμόζει η κυβέρνηση με εξοντωτική φορολογία και εισφορές, μπλοκάρισμα σημαντικών μεταρρυθμίσεων και ακύρωση των αποκρατικοποιήσεων. Οι ευθύνες της κυβέρνησης και ειδικά του υπουργείου Εργασίας είναι τεράστιες».