Πολιτική

Ο Τσίπρας ξεκίνησε τον ανασχηματισμό - Πρότεινε Σκουρλέτη για γραμματέα - Σε εξέλιξη η ψηφοφορία

Ο Τσίπρας ξεκίνησε τον ανασχηματισμό - Πρότεινε Σκουρλέτη για γραμματέα - Σε εξέλιξη η ψηφοφορία
Προτείνει Σκουρλέτη για την θέση του γραμματέα του κόμματος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ουσιαστικά ξεκινώντας την διαδικασία για τον ανασχηματισμό ενώ προανήγγειλε εμμέσως την υπουργοποίηση Ρήγα.

Την έναρξη της ανασχηματικής διαδικασίας ξεκίνησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της συνεδρίασης της Κεντρική Επιτροπής του κόμματος.

Μετά τη διαδικασία των τοποθετήσεων, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της ψηφοφορίας για την εκλογή του νέου γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - θέση για την οποία, ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε τον Πάνο Σκουρλέτη.

Εν τω μεταξύ, κατά τη συνεδρίαση εγκρίθηκαν δύο προτάσεις. Συγκεκριμένα, πρόκειται για πρόταση του Θοδωρή Δρίτσα, αφού προηγηθεί συζήτηση και διαβούλευση του κόμματος με τη βάση με ευθύνη της ΠΓ, να υπάρξει ειδική συνεδρίαση της ΚΕ για το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ στην εποχή μετά τα μνημόνια. Επιπλέον, μετά από πρόταση του Δημήτρη Στούμπου, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα στο Μάτι.

Nωρίτερα ο Αλ. Τσίπρας, ευχαριστώντας τον γραμματέα του κόμματος, Παναγιώτη Ρήγα τόνισε «Θέλω να τον ευχαριστήσω γιατί αυτά τα τρία χρόνια που βρίσκεται στη θέση του Γραμματέα επέδειξε ήθος, ανιδιοτέλεια και ουσιαστική συνεισφορά στο κοινό μας σχέδιο. Και είμαι βέβαιος ότι θα είναι το ίδιο παραγωγικός και από το νέο ,μετερίζι της μάχης».

Συνεχίζοντας τόνισε πως « προτείνω για επόμενο Γραμματέα της Κεντρικής μας Επιτροπής τον σύντροφο τον Πάνο τον Σκουρλέτη». Τέλος απηύθυνε κάλεσμα στο εσωτερικό του κόμματος αναφέροντας πως «Με ανανεωμένες τις δυνάμεις μας, με αναπτερωμένο το ηθικό μας από το τέλος του Μνημονίου,

με ενότητα και αλληλεγγύη, σας καλώ να δώσουμε όλοι μαζί σήμερα το μήνυμα της ανανέωσης και της νίκης».