Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: Αντίπαλος η ΝΔ - «Εχθρός» ο ΣΥΡΙΖΑ

Τάσος Αδρασκέλας Τάσος Αδρασκέλας
ΚΙΝΑΛ: Αντίπαλος η ΝΔ - «Εχθρός» ο ΣΥΡΙΖΑ
Μία μέρα μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής το κοινό στοιχείο που βγαίνει από τις ομιλίες Γεννηματά, Παπανδρέου και Ανδρουλάκη είναι πως συμφωνούν σε ένα πράγμα: Η επίτευξη των εκλογικών στόχων του κόμματος εξαρτάται από την αντιμετώπιση της επίθεσης που δέχεται το Κίνημα Αλλαγής από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά από αυτή την εξέλιξη στο ΚΙΝ.ΑΛ οργανώνονται σε δύο επίπεδα το πρώτο έχει να κάνει με την επιτυχημένη υλοποίηση μίας σειράς εκδηλώσεων που ως στόχο θα έχουν την “επανασύνδεση” της βάσης με το κόμμα. Στο πλαίσιο αυτό δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου.

Στο ΚΙΝ.ΑΛ θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μπει “σφήνα” στις εκδηλώσεις μνήμης για τον Ανδρέα Παπανδρέου και ταυτόχρονα να δώσουν ένα ενιαίο στίγμα αναχαίτισης της προσπάθειας που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει ψηφοφόρους από τη δεξαμενή του ευρύτερου προοδευτικού χώρου.

Μάλιστα η Φώφη Γεννηματά σε απολύτως επιθετικό τόνο ξεκαθάρισε από το βήμα της Κ.Π.Ε τονίζοντας: “Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψω να λεηλατηθεί η παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου από τους τυχοδιώκτες του κ. Τσίπρα και της παρέας του”.

Αλλά και ο Γιώργος Παπανδρέου στη δική του ομιλία υποστήριξε, βάζοντας στο κάδρο και τη Νέα Δημοκρατία, πως: “Θα είναι τραγικό για την Ελλάδα, ο χώρος που εδραίωσε τη δημοκρατία, που έκανε τις πιο μεγάλες μεταρρυθμίσεις, που αντιμετώπισε με υπευθυνότητα την κρίση, βάζοντας πάνω από όλα το συμφέρον της πατρίδας, να βρεθεί σε ένα ρόλο συμπληρώματος του ενός ή του άλλου”.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης που άσκησε έντονη κριτική για επιλογές της ηγεσίας του κόμματος που το οδήγησαν σε κατάσταση “βαβέλ” αναφέρθηκε και αυτός στο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας σαφές και μέσω της ομιλίας, αλλά και μέσω συνέντευξης που παραχώρησε πως «Θα είναι ανιστόρητο ο ΣΥΡΙΖΑ να ηττηθεί από τη δεξιά, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ηττηθεί από το ΚΙΝΑΛ». Την ίδια στιγμή ξεκαθάρισε πως: “Δεν μπορεί ο Τσίπρας να το παίζει προοδευτικός με τον Καμμένο και με τον Μαδούρο”. Σε άλλο σημείο ο ευρωβουλευτής έθεσε προ των ευθυνών του και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, το οποίο ολοένα και “φλερτάρει” περισσότερο με τον πρωθυπουργό δηλώνοντας πως πρέπει να αποφασίσουν: «Ή Κίνημα Αλλαγής ή ΣΥΡΙΖΑ. Και οι δύο δε χωράνε στο ΕΣΚ!»

Το δεύτερο επίπεδο το οποίο αποτελεί στοίχημα για το Κίνημα Αλλαγής είναι η καλύτερη οργάνωση του έκτακτου πολιτικού συνεδρίου. Το συνέδριο θα διεξαχθεί στις 30 και 31 Μαρτίου.