Πολιτική

Οργή Σκουρλέτη κατά Κουρουμπλή για τις φωτογραφίες με τον Αμβρόσιο - Τις διέγραψε από τα social media o βουλευτής

Οργή Σκουρλέτη κατά Κουρουμπλή για τις φωτογραφίες με τον Αμβρόσιο - Τις διέγραψε από τα social media o βουλευτής
Δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η απόφαση του Παναγιώτη Κουρουμπλή να φωτογραφηθεί μαζί με τον μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιο και να ανεβάσει τις φωτογραφίες αυτές στα social media.

«Στο πλαίσιο της περιοδείας μου στην Αχαΐα, επισκέφθηκα το Αγάπης Μέλαθρον «O Άγιος Χαράλαμπος», το ίδρυμα αγάπης και προστασίας ηλικιωμένων στο Αίγιο, όπου με υποδέχθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος», έγραψε στην ανάρτησή του ο Π. Κουρουμπλής ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Πάνο Σκουρλέτη στο οποίο ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρήθηκε εντόνως για τις φωτογραφίες αυτές.

Υπενθυμίζεται ότι ο μητροπολίτης Αμβρόσιος έχει επιτεθεί πολλάκις στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο στο εξώφυλλο του τελευταίου βιβλίου του παρουσίασε (με φωτογραφικό μοντάζ) να είναι… νεκρός.

Μετά την κατσάδα, πάντως, ο κ.Κουρουμπλής έσπευσε να κατεβάσει από το twitter τις επίμαχες αναρτήσεις.

Κουρουμπλής: Διαφωνώ με τον Μητροπολίτη, αλλά στη Δημοκρατία δεν χωρούν αποκλεισμοί

Νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, ο κ.Κουρουμπλής επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με ανάρτησή του στο facebook, όπου υποστήριξε ότι «ορισμένοι προσπάθησαν να συσχετίσουν την εθιμοτυπική του επίσκεψη με τον μητροπολίτη Αμβρόσιο και προσθέτει ότι δέχθηκε να τον συναντήσει «γιατί στη Δημοκρατία δεν χωρούν αποκλεισμοί». Στο πλαίσιο της περιοδείας που κάνω σε πόλεις όλης της Ελλάδας, επισκεπτόμενος κάθε φορά και ιδρύματα πρόνοιας, πήγα στο Ίδρυμα Κλειστής Περίθαλψης Ηλικιωμένων στο Αίγιο- στη δημιουργία του οποίου είχα συντελέσει ως Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας. Με λύπη μου διαπιστώνω ότι ορισμένοι προσπάθησαν να συσχετίσουν την εθιμοτυπική επίσκεψή μου αυτή με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο. Επειδή δεν συνηθίζω να κρύβομαι πίσω από τις λέξεις, θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Στη δημόσια πορεία μου μέχρι σήμερα έχω αγωνιστεί ενάντια σε κάθε είδους ρατσισμό και μίσος. Όμως στη Δημοκρατία δεν χωρούν αποκλεισμοί. Γι' αυτό δέχτηκα να συναντήσω τον Μητροπολίτη, παρότι έχω διαφωνήσει μαζί του για τις μισαλλόδοξες απόψεις που έχει κατά καιρούς εκφράσει.