Πολιτική

Μητσοτάκης: Με Τσίπρα ξεκινά τα ραντεβού με τους πολιτικούς αρχηγούς για την ψήφο των αποδήμων

Μητσοτάκης: Με Τσίπρα ξεκινά τα ραντεβού με τους πολιτικούς αρχηγούς για την ψήφο των αποδήμων
Αρχισαν ήδη τα τηλεφωνήματα του Μεγάρου Μαξίμου προς τους πολιτικούς αρχηγούς για τα ραντεβού του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον εκλογικό νόμο και την ψήφο των αποδήμων.

Τα τηλεφωνήματα γίνονται από τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου, Γρηγόρη Δημητριάδη, και ήδη έχουν κλειστεί τα ραντεβού στο γραφείο του πρωθυπουργικού γραφείου στη Βουλή με τους κ. Τσίπρα, Γεννηματά και Κοτσούμπα.

Η συνάντηση που έχει οριστικοποιηθεί είναι αυτή με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 12:15 το μεσημέρι. Παράλληλα, κλείδωσε και το ραντεβού με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στις 11 το πρωί της Παρασκευής. Το απόγευμα της ίδιας μέρα θα έχει συνάντηση με τον γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στις 5 μ.μ. ενώ μία μετά θα συναντήσει τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο. Τις συναντήσεις του θα κλείσει με τον Γιάνη Βαρουφάκη στις 7 μ.μ..

Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες συνεχίζονται ενώ στο αντικείμενο των συναντήσεων θα είναι η ψήφος των εκτός επικράτειας Ελλήνων.

Όπως σας είχαν ενημερώσει το Dikaiologitika News νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επρόκειτο να καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς σε συζήτηση, σε μία προσπάθεια να τους πείσει για την αναγκαιότητα ψήφισης του νόμου για την ψήφο των ελλήνων του εξωτερικού. 

Μέχρι στιγμής, εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη αλλά και πρόθεση να καταψηφίσει τις διατάξεις που προτείνει η κυβέρνηση έχει ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος μεταξύ άλλων δεν επιθυμεί να προμετράται η ψήφος τους στο συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα.
Το κλειδί, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του dikaiologitika news κρατά το ΚΚΕ το οποίο έχει μεν εκφραστεί αρνητικά σε όσα έχει κάνει γνωστά ως τώρα η κυβέρνηση αλλά συμφωνεί επί της αρχής για το δικαίωμα ψήφου των ομογενών.

Το ΚΙΝΑΛ έχει εκφράσει τις θέσεις του για το θέμα ζητώντας συγκεκριμένες αλλά ουσιαστικές αλλαγές ενώ το Μέρα25 του Γιάνη Βαρουφάκη έχει καταθέσει δική του πρόταση στην οποία περιλαμβάνεται και το δικαίωμα του «εκλέγεσθαι» μαζί με το «εκλέγειν».
Τα χαρτιά του δεν έχει ανοίξει ο Κ. Βελόπουλος αν και ακτιμάται οτι θα συζητήσει σε βάθος το θέμα καθώς εκτιμά οτι μπορεί και το δικό του κόμμα να έχει οφέλη από τους εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους που θα ασκήσουν , εάν τους δοθεί, το δικαίωμα να ψηφίσουν.