Πολιτική

Επιχείρηση αιφνιδιασμού από Γεννηματά με συνέδριο εξπρές

Επιχείρηση αιφνιδιασμού από Γεννηματά με συνέδριο εξπρές
Την ώρα που σε όλη τη χώρα το Κίνημα Αλλαγής πραγματοποιεί συγκλίσεις των νομαρχιακών του επιτροπών, προκειμένου να ενεργοποιήσει τα μέλη του, η Φώφη Γεννηματά με μία αιφνιδιαστική κίνησή της ανακοίνωσε τη διεξαγωγή συνεδρίου ΠΑΣΟΚ .

Η κίνηση αυτή της πρόεδρου του Κινήματος Αλλαγής αναμένεται να αποκρυσταλωθεί μετά τη συνεδρίαση του Ενιαίου Πολιτικού Κέντρου του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο μετέχουν τα μέλη της γραμματείας της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (Κ.Ο.Ε.Σ), οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές ΠΑ.ΣΟ.Κ., η οποία, όπως ανακοινώθηκε θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη 30/10.

Το ενδιαφέρον αφορά το πώς θα προκύψει το σώμα των συνέδρων και με ποιες διαδικασίες. Και αυτό γιατί οι οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ σε όλη τη χώρα έχουν ουσιαστικά αδρανοποιηθεί και έχουν μετεξελιχθεί σε τοπικές του Κινήματος Αλλαγής. Κατά συνέπεια αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό πως θα εκλεγούν οι σύνεδροι και μάλιστα για ένα συνέδριο το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Γεννηματά επιθυμεί να πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Dikaiologitika News, και οι πρώτες αντιδράσεις στελεχών που βρίσκονται κοντά τόσο στο Νίκο Ανδρουλάκη, όσο και στον Παύλο Γερουλάνο, είχαν κοινό παρονομαστή πως άμα δεν ξεκαθαρίσει το πώς, πότε και με ποιους θα γίνει το συνέδριο, δεν υπάρχει λόγος για περαιτέρω σχόλια.

Δεν λείπουν πάντως και τα στελέχη εκείνα που υποβαθμίζουν το γεγονός κάνοντας λόγο για μία εκ τους ασφαλούς ενέργεια της Φώφης Γεννηματά με στόχο να εκτονώσει το κλίμα και να κάνει «επίδειξη ισχύος». Η κ. Γεννηματά ενέργησε έχοντας βέβαια ως δεδομένο ότι και άλλος να εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ή ίδια θα παραμείνει έως το 2021, όπως πρόσφατα δήλωσε, πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.