Πολιτική

Έκτακτη συνεδρίαση της Κ.Ο. της Ν.Δ. χωρίς γραβάτες και με θέα… θάλασσα

Έκτακτη συνεδρίαση της Κ.Ο. της Ν.Δ. χωρίς γραβάτες και με θέα… θάλασσα
Νέο τρόπο λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. ο οποίος, μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζεται και από casual ντύσιμο με… απουσία γραβάτας, εγκαινιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο 9 Νοεμβρίου και μάλιστα με θέα… θάλασσα.

Ο πρωθυπουργός συγκάλεσε για το ερχόμενο Σάββατο έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος σε μεγάλο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο στο Καβούρι κατά την οποίαν, σύμφωνα με πληροφορίες, πέντε στελέχη της κυβέρνησης θα ενημερώσουν τους βουλευτές για τα καίρια θέματα που αντιμετωπίζουν στον τομέα των αρμοδιοτήτων τους. 

Τα στελέχη είναι ο Χρήστος Σταϊκούρας που θα ενημερώσει για τα θέματα της οικονομίας, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης που θα ενημερώσει για το μεταναστευτικό και τα ζητήματα της δημόσιας ασφάλειας, ο Άδωνις Γεωργιάδης για τα θέματα της ανάπτυξης και των επενδύσεων, ο Γιάννης Μπούγας, πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis, ο Γιώργος Γεραπετρίτης για τα θέματα της συνταγματικής αναθεώρησης καθώς και ο Σταύρος Καλαφάτης, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολούθως όποιος βουλευτής επιθυμεί θα μπορεί να πάρει το λόγο υπό την προϋπόθεση να έχει κάνει προεγγραφή σε σχετικό κατάλογο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης. Το νέο μοντέλο λειτουργίας της Κ.Ο. που εγκαινιάζει ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι καταφανώς διαφορετικό από αυτό που ισχύει παραδοσιακά με τους βουλευτές να παρακολουθούν την ομιλία του πρωθυπουργού χωρίς να συμμετέχουν στη διαδικασία ενώ στοχεύει στην επί της ουσίας ενημέρωση των βουλευτών και στην ανταλλαγή απόψεων με ελάχιστη τη συμμετοχή του πρωθυπουργού.

Η συνεδρίαση, όπως προαναφέρθηκε, θα είναι λιγότερο επίσημη και από σημειολογικής άποψης θα επιχειρήσει να έχει τον χαρακτήρα μιας καθημερινής συνάντησης εργασίας χωρίς επίσημο ντύσιμο και κυρίως χωρίς… γραβάτες. Τέλος, δεν προβλέπεται κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης.