Πολιτική

«Βαριές» κουβέντες Βαρουφάκη - Αλεξιάδη: Το... «ρουσφέτι» και το «άθλιο ψέμα»

«Βαριές» κουβέντες Βαρουφάκη - Αλεξιάδη: Το... «ρουσφέτι» και το «άθλιο ψέμα» Φωτογραφία: eurokinissi
Την έντονη αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφωνα Αλεξιάδη προκάλεσε η αναφορά του Γραμματέα του Μέρα 25 από βήματος Βουλής ότι του ζήτησε «ρουσφέτι» όταν ήταν ο ίδιος Υπουργός Οικονομικών και εκείνος πρόεδρος των Εφοριακών, προκειμένου να τοποθετηθεί ο κ Αλεξιάδης επικεφαλής της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων στη θέση της κυρίας Κατερίνας Σαββαϊδου.

«Ήρθε όταν ήμουν στο υπουργείο ένας κύριος συνδικαλιστής και μου είπε ότι θα πρέπει να διώξω την επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Δεν θα πω το όνομα της κυρίας.

Αυτός ο συνδικαλιστής μου ζήτησε να τοποθετήσω εκείνον γιατί είναι καλύτερος. Και αυτός ο κύριος σήμερα είναι εδώ, στην αίθουσά μας, είναι ο κ. Αλεξιάδης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης, προκαλώντας την αντίδραση του κ Αλεξιάδη, που τον χαρακτήρισε άθλιο ψεύτη και συκοφάντη.

« Άθλιο ψέμα είναι ότι ο Αλεξιάδης ζήτησε να διώξει ο υπουργός την Σαββαϊδου και να μπει ο ίδιος στην θέση της. Είναι άθλιο ψέμα. Περιμένω τα στοιχεία, πότε έγινε αυτό το ραντεβού και ποιοι άλλοι ήταν παρόντες.

Από εμένα δεν πρόκειται να περάσει έτσι. Ως προς το άθλιο ψέμα περιμένω τα στοιχεία αλλιώς όποιος το είπε είναι άθλιος ψεύτης. Τα φληναφήματα έχουν και κάποιο όριο. Εγώ δεν ήμουν στο ίδιο κόμμα και χώρο με τον συγκεκριμένο υβριστή», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.