Πολιτική

Ο Λαγός συνεχίζει και παρεμβαίνει στο Ευρωκοινοβούλιο και από τις φυλακές Δομοκού (βίντεο)

Ο Λαγός συνεχίζει και παρεμβαίνει στο Ευρωκοινοβούλιο και από τις φυλακές Δομοκού (βίντεο)
Ο Γιάννης Λαγός, συνελήφθη στο Βέλγιο, εκδόθηκε στην Ελλάδα και παραμένει στη φυλακή, συνεχίζει όμως να παρεμβαίνει στο Ευρωκοινοβούλιο.

Στην Ελλάδα βρίσκεται από τις 15 Μαΐου ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, εκλεγμένος με τη Χρυσή Αυγή ευρωβουλευτής, Γιάννης Λαγός. Ο καταδικασμένος ευρωβουλευτής είχε εκδοθεί από το Βέλγιο στην Ελλάδα, αφότου η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ήρε την ασυλία του έπειτα από πρόταση της αρμόδιας Επιτροπής.

Κι όμως, ο Γιάννης Λαγός συνεχίζει να παρεμβαίνει σε Επιτροπές και Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ακόμα και από το κελί του στις φυλακές Δομοκού. Τη Δευτέρα μάλιστα στο κανάλι του μορφώματος που έχει ιδρύσει, της ΕΛΑΣΥΝ, δημοσίευσε την παρέμβασή του από το κελί του στο Ευρωκοινοβούλιο.

Αυτή ήταν η πρώτη παρέμβασή του έπειτα από τη μεταφορά και τον εγκλεισμό του στις φυλακές Δομοκού. Ο καταδικασμένος ευρωβουλευτής μίλησε στην Επιτροπή Προϋπολογισμών του Ευρωκοινοβουλίου στη συζήτηση για τους ίδιους πόρους και αφού ξέφυγε αρκετά από το θέμα ανάγκασε ακόμα και τον πρόεδρο της να προσπαθήσει να τον επαναφέρει στην τάξη.

{https://www.youtube.com/watch?v=y8i0Ym1jK2o}

Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και με τους Χρυσαυγίτες και στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας του εθνικού Κοινοβουλίου, το 2013, όταν και βρίσκονταν προφυλακισμένοι. Τότε βέβαια και επειδή επρόκειτο για το εθνικό κοινοβούλιο όπου μπορούσαν η μεταφορά τους εκεί ήταν... ευκολότερη, τους δίνονταν οι αντίστοιχες άδειες από τις φυλακές ώστε να μεταβαίνουν στη Βουλή.

Λίγες ώρες μετά την παρέμβαση Λαγού στην Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου πάντως, στην ελληνική Βουλή, ψηφιζόταν τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο κατάργησης της απλής αναλογικής στους ΟΤΑ, η οποία δημιουργεί ασυμβίβαστο καταδίκης για κακούργημα και διατήρησης στελεχικών θέσεων σε κόμμα.