Πολιτική

Καρφί για φυλακές Δομοκού ο Χρήστος Παππάς (βίντεο)

Καρφί για φυλακές Δομοκού ο Χρήστος Παππάς (βίντεο)
Στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών μεταφέρθηκε γύρω στις 12 το μεσημέρι ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς προκειμένου να λάβει φυλακιστηριο και να οδηγηθεί στις Φυλακες Δομοκού.

Ο Χρήστος Παππάς διέφευγε επι εννέα μήνες της σύλληψης και ενώ αρχικώς υπήρχαν πληροφορίες ότι κρυβόταν στο εξωτερικό ή σε κάποιο μοναστήρι ως ιερομόναχος, τελικώς από τα μέσα του περασμένου μήνα επιβεβαιώθηκε ότι όλο αυτό το διάστημα της φυγοδικίας του ήταν στην Ελλάδα.

Ο συνήγορος του Περικλης Σταυριανάκης ανάφερε: «Ο Χρήστος ο Παππάς συνελήφθη χθες το βράδυ και κρατήθηκε και προσήχθη προ δέκα λεπτών στον εισαγγελέα εκτέλεση ποινών. Ο εισαγγελεας διέταξε τη φυλάκιση για το κατάστημα κράτηση Δομοκού. Παρελήφθη από τα όργανα της αντιτρομοκρατικής και θα πάει στο συγκεκριμένο κατάστημα»

pappas413

Μαλιστα, απαντώντας στο εάν το σημείο που συνελήφθη ήταν ο τόπος που κρυβόταν, υποστήριξε: «Ήταν περαστικός από το συγκεκριμένο σπίτι και η άλλη κοπέλα που βρέθηκε μαζί του θα περάσει από το αυτόφωρο» είπε ο συνήγορος του συμπληρώνοντας ότι ο κατηγορούμενος του είπε πως του έχει αποστείλει γράμμα στο οποίο ανέφερε ότι θέλει να παραδοθεί, αλλά ο ίδιος δεν το έλαβε ποτέ.

{https://www.youtube.com/watch?v=v1dMoB2TgqE}

«Εντάξει παιδιά έρχομαι»

Ο ίδιος, άνοιξε την πόρτα, στους αστυνομικούς λέγοντας: «Εντάξει παιδιά έρχομαι. Αλλά να ξέρετε, μέσα στον επόμενο μήνα σκόπευα να παραδοθώ…».

{https://www.youtube.com/watch?v=_n456fINq98}

Ο 60χρονος φέρεται να εξαφανίστηκε την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, όταν το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και άρχισε η διαδικασία σύλληψης των μελών του.

O Χρήστος Παππάς μεταφέρθηκε στον 10 όροφο της ΓΑΔΑ και φυλάσσεται στα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής.

pappas411

Οι αστυνομικοί τον είχαν αναζητήσει σε έξι τουλάχιστον τόπους διαμονής στην Αττική αλλά και στα Γιάννενα που είναι ο τόπος καταγωγής του χωρίς αποτέλεσμα.

{https://www.youtube.com/watch?v=_vUec4n8msY}

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές τον είχαν ψάξει μέχρι και στο Άγιον Όρος αλλά ούτε εκεί εντοπίστηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. μια 50χρονη γυναίκα από την Ουκρανία που είχε πάρει ελληνική υπηκοότητα, υπέθαλπε τον καταδικασμένο Χρήστο Παππά από την 1η Οκτωβρίου, όποτε και καταζητείται. Η γυναίκα ήταν ήταν υποψήφια με το κόμμα της Χρυσής Αυγής στις δημοτικές εκλογές της Αθήνας, με επικεφαλής τον Κασιδιάρη.