Πολιτική

Ο Κώστας Βλάσης κήρυξε την έναρξη του 7ου Διεθνές Θερινού Πανεπιστημίου στην Ύδρα

Ο Κώστας Βλάσης κήρυξε την έναρξη του 7ου Διεθνές Θερινού Πανεπιστημίου στην Ύδρα
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών , Κώστας Βλάσης κήρυξε την έναρξη του 7ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ» με φετινό θέμα «Γλώσσα και ελευθερία της Έκφρασης», που πραγματοποιείται στην Ύδρα.

 Το Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο αποτελεί μέρος του επετειακού προγράμματος για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και υποστηρίζεται από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Υφυπουργός, με κύριο μέλημά του τόσο την επαφή με την ελληνική ομογένεια όσο και την παρουσίαση του ελληνικού στοιχείου σε πολιτισμικό, αλλά και διπλωματικό επίπεδο στο εξωτερικό, με κάθε τρόπο προωθεί την καθιέρωση της ελληνικής γλώσσας σε ξένες χώρες ως δίαυλο εξοικείωσης και γνωριμίας με το ελληνικό πνεύμα.

Ειδικότερα στο συνέδριο συμμετέχουν εκπρόσωποι τόσο των ελληνικών πανεπιστημίων όσο και του Macquarie University, του Harvard αλλά και του Κύκλου Ακαδημαϊκών της Βοστώνης.

Όπως ανέφερε ο Υφυπουργός στο λόγο του, «ως Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό έρχομαι καθημερινά σε επαφή, είτε στην Ελλάδα είτε σε επισκέψεις μου στο εξωτερικό, τόσο με ξένους πολίτες όσο και με Έλληνες συμπατριώτες μας.

Σε πολλές περιπτώσεις γίνομαι μάρτυρας της επιρροής που οι άνθρωποι αυτοί έχουν δεχθεί από το ελληνικό πνεύμα και την ελληνική γλώσσα ως έκφραση των παναθρώπινων αξιών που αυτό πρεσβεύει. Και δεν σας κρύβω ότι είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτούς.».