Πολιτική

Γιάννης Οικονόμου: Με κάθε ευκαιρία οι μισθοί στη χώρα πρέπει να ανεβαίνουν

eurokinissi eurokinissi
«Με κάθε ευκαιρία οι μισθοί στη χώρα πρέπει να ανεβαίνουν» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στην επικείμενη αύξηση του κατώτατου μισθού.

«Η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι μια πολύ ουσιαστική παρέμβαση» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτώμενος σχετικά με την επικείμενη αύξηση του κατώτατου μισθού «Με κάθε ευκαιρία οι μισθοί στη χώρα πρέπει να ανεβαίνουν» συμπλήρωσε ο Γιάννης Οικονόμου «Σειρά επιχειρήσεων έχει κέρδη, μέρισμα από την ανάπτυξη πρέπει να έχουν όλοι. Έτσι αναπτύσσονται δίκαια οι κοινωνίες».

Μιλώντας για το πρόγραμμα «Δουλειές Ξανά» που μεταρρυθμίζει τον ΟΑΕΔ και φέρνει αλλαγές στο ζήτημα της στέγης, ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε «Ο πρωθυπουργός έχει αναφερθεί στη στέγη, επεξεργαζόμαστε ολοκληρωμένο σχέδιο για ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Αυτό μας το σχέδιο ένα κομμάτι είναι το χθεσινό νομοσχέδιο το υπόλοιπο θα έρθει το επόμενο διάστημα».

Απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο: «Είναι θλιβερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτή την περίπτωση επέλεξε στείρα άρνηση και αντικοινωνική στάση. Κατέφυγε στη διαστρέβλωση και την παραποίηση. Αντί να αντιπροτείνει εναλλακτικές πολιτικές κατέφυγε σε ψευδή στοιχεία. Μιλά για αντεργατική πολιτική μιας κυβέρνησης που μείωσε τόσο την ανεργία. Μιλά για αποδυνάμωση του οργανισμού όταν τα κονδύλια δεκαπλασιάζονται. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η συντήρηση προσωποποιημένη. Κοιτάζει και προσβλέπει στο κακό παρελθόν της χώρας, αυτό που κοιτάζουμε να αφήσουμε πίσω.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καθηλωμένος στην άρνηση και τη μιζέρια. Αναστέλλεται το πρόστιμο 100 ευρώ για ανεμβολίαστους συμπολίτες μας. Το Πάσχα θα γιορταστεί κανονικά με όλες τις τελετές. Χωρίς πιστοποιητικό σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους. Καταργούνται τακτικά σελφ τεστ στα; σχολεία. Ορίζεται ένα ραπιντ τεστ την εβδομάδα για ανεμβολίαστους εργαζόμενους. Όλα τα μέτρα θα επανεξεταστούν από 1η Σεπτεμβρίου. Με σύνεση αφήνουμε πίσω μας μια μια τις κρίσεις».

Ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε και στα μέτρα κατά του κορονοϊού που καταργούνται τις επόμενες ημέρες. «Αναστέλλεται το πρόστιμο 100 ευρώ για ανεμβολίαστους συμπολίτες μας. Το Πάσχα θα γιορταστεί κανονικά με όλες τις τελετές. Χωρίς πιστοποιητικό σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους. Καταργούνται τακτικά σελφ τεστ στα; σχολεία. Ορίζεται ένα ραπιντ τεστ την εβδομάδα για ανεμβολίαστους εργαζόμενους. Όλα τα μέτρα θα επανεξεταστούν από 1η Σεπτεμβρίου. Με σύνεση αφήνουμε πίσω μας μια μια τις κρίσεις».